Selv om Trubaduren har vært et populært etablissement i Nordre i nesten 20 år, er det med blanke ark Britha Solbakken åpner «Frodos kafe og pub» førstkommende fredag. Kult, tidsriktig nytt. Alt det gamle er vekk og den kombinerte puben og kafeen skinner lekkert og innbydende når Framtia er innom. Hun har valgt å ha 20-års grense på pubkveldene men satser på egne arrangement hvor også 18-åringene kan inkluderes etter hvert.

- Jeg leier lokalene, men eier innholdet. Konseptet fra tidligere med pub, pizzakveld og lørdagskafe videreføres. Jeg håper folk skal ha lyst til å komme innom og at de vil trives her, stråler en glad Britha og forteller at Trubaduren-grunder Werner Solbakken spanderte en god klem da han fikk ta de nye omgivelsene i øyesyn.

Med etablerertilskudd fra MNU samt en stor dose pågangsmot er den tidligere lederen for Flyktningekontoret klar for det hun håper blir storinnrykk.

- Det var litt skummelt å søke om permisjon fra gammel-jobben, men nå tenker jeg ikke slik lenger. Jeg bare gleder meg og tror dette blir spennende.