- Det går på rutinen, smiler jenta som er særs god på multitasking.

Fire års erfaring har hun allerede. Og selv om hun fikk jobben litt via-via en storebror, så angrer hun ikke på timene hun har lagt igjen i kontrollrommet i radioen.

- I starten var jeg tekniker til radiobingen, farmor Petra er fast leser av tallene. Da var opplæringen i gang, men mye er også selvlært. Nå er også jeg leser, det er ufattelig kjedelig, så hvis noen der ute vil overta gir jeg gjerne akkurat den oppgaven fra meg. Førjuls-Kamilla

Snart desember, og Kamilla får det travelt. Førjulssendingene som skal gå av stabelen daglig mellom 15. desember og frem til lillejulaften trenger en Brattøy på vakt. Hun trives nemlig også «innpå», eventuelt utpå lufta.

- Nei, haha, jeg har aldri vært redd for å drite meg litt ut, det er overhodet ikke skummelt, påstår hun som ikke lenger er redd for å hevde egne meninger.

Faktisk trekkes økt selvtillit frem som en av de fremste fordelene med jobben hun har hatt ei stund. Hun vet hva som gjør god eller dårlig sending og liker å ha oversikt over kjøreplanen som bør være av god kvalitet hvis programmet skal bli bra. Hun er heller ikke redd for å si at arbeidsplassen hadde hatt godt av å fornye seg, særlig hvis nye og yngre lyttere skal tune seg inn.

- God kommunikasjon mellom radiovert og tekniker er viktig, selv liker jeg å ha mange baller i lufta, det er utfordrende og artig.

Kamilla- vil videre

Ørliten baktanke bak all radiojobben innrømmes villig vekk. Kamilla vil og skal bli flygeleder. Etter ungdomsskolen var neverdalsjenta så skolelei at hun valgte praktisk og mekanisk. I Glomfjord har resultatene vært gode, og fremtidsplanen er klar.

- Til neste år reiser jeg vekk for å bli lærling. Jeg satser på offshore eller Melkøya i Hammerfest med arbeidsgiver Statoil. Samtidig skal jeg ta opp fag sånn at når læretiden er over kan jeg komme rett inn på flygelederutdanning. Jeg tror jeg står sterkere med denne komboen enn om jeg hadde søkt meg rett etter studiespesialisering. Radio er også en super greie å ha på cv-en.

- Fortsetter du med radio, Kamilla?

- Det høres artig ut å kunne være med på et program ala P3 morgen for eksempel, men jeg skal jo ikke utdanne meg i den retningen. Uansett har årene i Nærkanalen vært både lærerike og nyttige. Ei god erfaring, rett og slett.

Kamilla er datter av Nina Hagevik og Kurt-Steve Brattøy. Hun har søsknene Kristina (23) og Kristian (21)