Bak alle vellykkede turneringshelger står en samkjørt dugnadsgjeng. Også i år hadde turneringsleder Randi Haug med flere, nærmest helkontinuerlig helgevakt i Neverdal.

De minste fra Tjongsfjord jages av Ørnes sine yngste. Det er ikke alltid like lett å bli enige om hvem som skal ta ballen.

- Hele familien er i arbeid, gliser sjef Randi når Framtia stikker hodet inn døra til «bua» lørdag formiddag. Utenfor henger skydekket grått og vinden kan ikke akkurat sies å varme hutrende foreldre som forsøker berge helsa på sidelinjen fra hvor de håpefulle bivånes.

- Den første helga i mai står bygda litt på hodet, i år for 36. gang. Alle i Neverdal vet hva som kreves og hva som må til når denne tia på året kommer!

Brakstart på sesongen Så har hun mange sesonger som dugnadsmamma foran seg sikkert, Beate Elvegård. Også hun vakt og banekvinne denne helgedagen. Selv om eldstemann ikke er mer enn åtte år, er hun allerede inne i sin fjerde sesong som fotballmamma. Det fordrer timer ved baneanlegget i bygda.

Takk for kampen – vennskapelig avslutning på lampen mellom Ørnes og Tjongsfjord

- Det her er så kjempeartig! Det beste er å se gleden ungene finner i det å holde på med idrett. Det er absolutt ikke et ork å være med.

Hun virker overbevisende, Beate. Så har hun også lovet seg bort som trener for minstemann på seks. Sesongen starter med et brak denne helga. Det er action, glade barn og brede smil over en lav fotballsko.

- Det ligger mye sosial glede i det å få lov å være med å arrangere noe slikt, mener hun og tror at idrettslaget kan være en viktig bidragsyter for fellesskapet i bygda.

Tombola er også en viktig inntektskilde. Lørdag var det blant annet Benjamin Solbakken som holdt fortet her.

Viktig lim i bygda Randi vil også gjerne at laget skal fungere som limet som forener barn og voksne på fritiden. Det er derfor, blant annet, at hun nå har sagt ja til sin andre periode som leder for Neverdal UIL. Hun liker å engasjere seg og bidra.

Travelt i grillen for Håkon Magnussen og Jim Roald Eriksen.

- Når alt kommer til alt så gjør vi dette for ungene, først og fremst. Det betyr mye at de har gode tilbud, noe å holde på med. Og turneringa er vår viktigste inntektskilde. Omtrent 100.000 kroner sitter vi igjen med etter disse tre dagene. Det sier seg selv at innsatsen vi legger ned, betyr mye for mange.

Utenfor døra har vinden tatt tak, søndag skal regnet øse ned ifølge yr.no. Neverdalsturneringa kan saktens skilte med stabilt, ustabilt vær. Det er slik det alltid har vært, så ser det slett ikke ut til at dét legger en demper på humøret til de som er med denne helga.

Faste gjester på Neverdalsturnering er russen. Her representert av fra venstre: Nicolai Johnsen, Marius Johansen, Phillip Olsen og Bendik Svendsen.

Randi får avslutte:

- Det er lett å rekruttere til styret og enkelt å få barn, unge og voksne med på dugnadsjobb. Jeg slutter aldri å la meg imponere over velviljen fra folk flest, det gjør at det er veldig artig å holde på!