– Han etterlater seg samboer og et lite barn, opplyser politistasjonssjef Jim Kristiansen ved Ørnes politistasjon til Avisa Sør-Trøndelag.

Stor sorg

Andersen er opprinnelig fra Heim i Trøndelag, men flyttet til Rødøy kommune tidligere i år.

– Det var med stor sorg vi lørdag mottok melding om den tragiske ulykken, der en av våre innbyggere mistet livet i et snøskred i Meløy. Våre tanker går først og fremst til nærmeste familie i Rødøy og Trøndelag, sier ordfører i Rødøy Inger Monsen.

– Rødøy kommune er en liten kommune, og når en slik tragisk ulykke inntreffer berører det oss alle.

Meløy kommune satte krisestab kort tid etter skredet, og lørdag kveld møttes kriseledelsen i Rødøy og psykososialt kriseteam ble etablert.

Redningshelikopter kalt ut

Politiet fikk melding om skredet i et-tiden lørdag. Redningshelikopter, hundeekvipasjer fra politiet og frivillige ble kalt ut for å lete etter en person som var antatt å ha blitt tatt av skredet.

– Det er et skred som har blitt observert av en annen skigåer. Det er den skigåeren som varslet AMK, som varslet politiet, forteller operasjonsleder i Nordland politidistrikt Ulf Slettan.

Kort tid etter at redningshelikopteret ankom stedet ble mannen funnet og gravd frem. I følge Slettan ble hjerte-lungeredning forsøkt, men livet sto ikke til å redde og Andersen ble erklært død.