Ministermøte i Barentssamarbeidet avholdes i Tromsø, og i den anledning blir det også holdt et Barents ungdomstoppmøte. Sistnevnte på initiativ fra den norske utenriksministeren, Anniken Huitfeldt (Ap).

Her vil unge mennesker fra Barentsregionen få muligheten til å føre en direkte dialog med ministrene om spørsmål de anser som viktige. Dette blir det første ungdomstoppmøtet siden Barents-samarbeidet ble etablert.

Den som skal representere Norge, og stille spørsmål til utenriksministerne, er Anette Amalie Åbodsvik Bang fra Meløy kommune.

Temaet hun skal løfte er kultur.

– Jeg kommer til å spørre ministrene om hvordan vi kan fremme og støtte kulturarrangement i nord,  eksempelvis Barents Games og Bodø 2024, på en enda bedre måte. Jeg tror at ved enda bedre informasjonsflyt på tvers av landegrenser kan slike kulturarrangementer bidra til mer kontakt og bedre samarbeid mellom landene i Barents. Jeg tror det er svært viktig at utenriksministrene blir minnet på dette aspektet i sitt viktige arbeid, sier Åbodsvik Bang som gleder seg til oppgaven med å være de unges talerør på Barents ministermøte.

I møtet deltar utenriksministerne fra Sverige, Danmark, Finland, Island og Russland.

Les også:

Ønsket mindre fokus på klima: – Dette med klimaendringer anser jeg bare for å være tull