Nå kan du bli med i Kulingens egen fotballkonkurranse og tippe utfallet av kveldens match mellom AC Milan og Bodø/Glimt på San Siro!

- Jeg er optimistisk og tipper på 2-1 seier til Bodø/Glimt, sier Glimt-entusiasten Eirik (26) på telefon til Kulingen.

Delta i vår konkurranse!

Er du enig med Eirik?

Reglene for å delta i Kulingens fotballkonkurranse er enkle.

Send inn ditt svar til Kulingen og bli med i trekningen av blant annet en drikkeflaske, lue og lighter med Kulingen-logo og Flaxlodd.

Tipp sluttresultatet av kampen, og send svaret ditt inn til Kulingen. Det gjør du ved å tippe sluttresultatet i kommentarfeltet under linken til denne saken på Kulingens Facebookside. Du må legge inn ditt svar før kampstart. Kampen starter klokken 20:30. Trekningen foretas etter kampslutt, og vinnerne vil bli kontaktet.

Vi trekker ut to vinnere som tipper riktig resultat. I tillegg deler vi også ut en premie til en person blant alle dere som deltar i konkurransen.

Møtte opp på flyplassen

Tirsdag reiste Glimts spillere til Italia. Flere supportere møtte opp på Bodø lufthavn for å ønske spillerne god tur og lykke til og ble avbildet i Avisa Nordland-deriblant var 26-åringen Eirik Kildal Bonsaksen fra Glomfjord i Meløy.

- Jeg er nok hakket mer "fotballgælen" enn de fleste. Men om det å møte opp på flyplassen kanskje var nok til å gi spillerne en ekstra liten motivasjonsfaktor, så er det godt nok for meg, sier Eirik til Kulingen.

Her ser vi Eirik Kildal Bonsaksen (i midten) sammen med tidligere Glimt-spiller Ørjan Berg tv. og Stig Johansen. Foto: privat.

Har troen på seier

Selv har han vært fotballinteressert hele livet. Eirik har spilt fotball på guttelaget i Glomfjord. Etter at han la fotballskoene på hylla, har Eirik fortsatt å dyrke fotballinteressen både som dommer i lokalfotballen og som ihuga Glimt-supporter.

- Hvilke tanker gjør du deg foran dagens storkamp, Eirik?

- Jeg har god tro på at gutta kan ha en sjanse mot AC Milan. Det er en fordel for Glimt at AC Milan ikke har masse supportere på stadion, og at Glimt nå er midt i sesongen. AC Milan startet sesongen for bare noen dager siden. Slike faktorer kan være med å spille inn, mener han.

Men Bonsaksen er også tydelig på at spillerne må yte sitt ytterste for å ha en sjanse.

- AC Milan er et fantastisk bra lag. Kanskje det aller beste laget i europaligaen i år. Glimt må opp på årsbeste prestasjonsmessig for å klare å slå AC Milan.

- Hvorfor tipper du 2-1 til Glimt i kveld?

- Bodø/Glimt har en lei vane med å slippe inn mål hver kamp, men de har et kontringsspill som er helt i verdensklasse. Glimt-trener Kjetil Knutsen sa i et intervju med NRK at de skal forsvare seg med kløkt, men tørre å angripe og spille sitt spill om det blir rom for det. Jeg tror AC Milan kan få seg noen overraskelser.

Her ser vi Eirik tv. sammen med broren Christer Bonsaksen. Begge brødrene var med og arrangerte årets Futsalcup i Glomfjord i 2018. Foto: arkiv.

Slår -93

Eirik har vært Bodø/Glimt-supporter helt siden han var liten.

- Jeg ble født i 1993, det året Glimt tapte seriefinalen 1-2 mot Rosenborg. De eldre Glimtsupporterne husker -93 som toppåret for Bodø/Glimt, da de tok sølv i serien og vant cupgullet i fotball. Selv trodde jeg at fjorårets sølv for Bodø/Glimt skulle være toppåret for meg som supporter, sier Bonsaksen.

-Og nå snakkes det om at Glimt har tidenes sesong?

- Ja. Det er helt fantastisk! Jeg må faktisk klype meg i armen. Det er uvirkelig, rett og slett. Nå er det jo fortsatt tolv kamper i tippeligaen igjen, men så langt lukter det gull av Glimt, selv om ingenting er avgjort og mye kan skje ennå.

Eirik t.v nederst i bildet er ofte på Glimt-kamp i Bodø. Foto: privat.

Håper på topp bursdag

Eirik er også Chelsea-supporter.

- Men det er Glimt som ligger mitt hjerte nærmest. Jeg er som oftest på alle hjemmekampene, og tør nok å påstå at jeg er blant de mest ivrige Glimt-supporterne i Meløy, ler han.

- Så nå blir det full feiring dersom laget ditt vinner i kveld?

- Ja. Og så blir det vel opp for å ønske Glimt velkommen hjem. Jeg har også bursdag i morgen og fyller 27 år, så en seier i dag ville vært den beste bursdagsgaven jeg kan få, ler Eirik som kan røpe at Bodø/Glimt-spillerne lander på Bodø lufthavn i morgen rundt klokken 16:00.