14. oktober er det igjen duket for Barnas Restaurant på Meløy. 25 barn skal servere 120 mennesker 3-retters. Og det jukses ikke, alt lages fra bunnen.

- Det blir både syriske, franske og amerikanske smaker på menyen, lover initiativtaker og ildsjel, kokk Håkon Gjersvik Nilsen.

Sammen med god hjelp fra andre voksne skal det holdes overoppsyn med de unge kokkene, som ikke er som skårunger å regne når det gjelder matlaging og festplanlegging.

- Dette er tredje ganger vi arrangerer, overskuddet skal gå til å kjøpe nye klatrestativ som skal settes opp på skolens område. Ungene jobber for seg selv og andre barn, lærerikt og nyttig, mener Håkon som ved siden av å ha en mentor-rolle på kjøkkenet også skal forsøke å få sponsorer til å bidra med matvarer. Nortura er først ute og har allerede forært kjøttet som skal serveres.

- Detaljert meny får du ikke, noen hemmeligheter skal vi ha. Men jeg kan røpe at i tillegg til god mat så blir det underholdning og pent dekkede bord. For vi har flere komiteer med varierende oppgaver.

Avslutningsvis tror Håkon det kan være lurt å bestille plass i god tid.

- Erfaringsmessig vet vi at bordene fort fylles opp.