Lørdag var det offisielt dannelsesmøte for nytt politisk lokallag. Senterpartiets ungdommer i Meløy, Rødøy og Gildeskål får felles arena for politisk aktivitet, Søndre Salten Senterungdom.

Med som uoffisiell rådgiver hadde ungdommen invitert fylkesråd for samferdsel i Nordland, Svein Eggesvik. «Moderpartiet» har hatt ei fin økning i fylket de to siste årene, fra under 1000 til nå rundt 1600 medlemmer. At det nå dannes ungdomsparti, mener Eggesvik er svært gledelig.

- Senterpartiet har vært flinkere til å tydeliggjøre egen politikk og er ikke lenger et parti som «dilter» etter de andre, større. Vi er mer blitt et folke- og distriktsparti, enn et parti kun for bønder, mener ungdomsrepresentant, Anette Bang (17).

- Vi har også blitt gode til å velge kunnskapsrike og flinke debattanter som fremmer våre saker godt. Dette gjelder i det nasjonale mediebildet, men også på mindre arenaer som for eksempel skoledebatter, mener Merete Bang (20).

«Kort vei» mellom ungdomsparti og storting trekkes frem som et av de mange ting Senterpartiet er gode på.

- Senterungdommen har innflytelse, vi får være med å endre det politiske bildet hvis vi jobber for det vi mener er viktig, mener de unge politikerne som nå også vil sørge for å være godt synlig i lokalmiljøet. De oppfordrer ungdommer med politisk interesse til å sjekke ut hva de står for, og inviterer inn!