- Denne gangen har vi med oss pianisten Jan Gunnar Hoff. Vi skal blant annet fremføre noen av hans komposisjoner, sier dirigent Magne Hanssen.

- Hoff spiller sammen med Finn Sletten på perkusjon, gitarist Finn Robert Olsen og bassist Christo Stangness. Alle er proffe musikere og veldig kjente navn, spesielt i jazzkretser.

Tradisjon

Koret har holdt konserter med tittelen «Novemberlys» som en innledning til advent- og juletid i flere år, og på søndag er det et nytt og spennende repertoar de byr på.

- Vi har funnet frem til noen spennende utgaver av kjente og kjære julesanger. «Et barn et født i Betlehem» har fått ny og spennende musikkdrakt av den danske Janne Wind. Hun har også laget ny melodi på «Deilig er den himmel blå», og her er det ikke mindre enn 17 vers! Her vil vi også utfordre publikum til å delta, sier dirigenten.

Mye øving

Damekoret er inne i sitt 13. år, og ett av kjennemerkene til de syngeglade damene er at de ikke bruker noter på konsertene.

- Det ble tidlig bestemt at alt vi fremfører, skal læres utenat. Det betyr at det pugges og øves ganske intenst både hjemme og på de ukentlige øvelsene. Og vi kommer alltid i mål, smiler Magne. MeSDameS består av 30 damer i alderen 25 til 70 år fra hele Meløy. Denne høsten har de fått flere nye medlemmer som sammen med de mer erfarne skal skape ei fin stund i Fore kirke på søndag.