Pressemelding

Bred kompetanseJohn-Christian ble ansatt som controller i Salten Aqua i 2016, og kom da flyttende fra Trondheim med samboer og barn. Fem år senere er John-Christian selskapets marked- og kommunikasjonssjef.

-        De siste fem årene har gått fort. Akkurat nå åpnes et nytt kapittel, men arbeidsoppgavene er kjente. Jobben er for meg spesielt givende, da jeg tror vårt markedsarbeid er med på å fremme både næringen og vår landsdel, forteller John-Christian.

Som controller var ansvarsområdene til John-Christian økonomisk styring, rapportering og løpende prosjektarbeid. Nå blir den tidligere controlleren ansvarlig for innholdsproduksjon, ekstern kommunikasjon og blir selskapets pressekontakt.

-        John-Christian har vært med oss i snart fem år. Han har jobbet tett med flere av samarbeidspartnerne våre og har produsert en stor del av markedsinnholdet vårt. Han er også fremdeles en del av arbeidsgruppen som jobber med bedriftsøkonomiske prosjekter, og det er veldig positivt for oss å ha noen som kan bidra på flere fagområder, forteller Jarle Solemdal, administrerende direktør i Salten Aqua.

John-Christian har en bachelorgrad i økonomi med spesialisering i markedsføring og innovasjon fra NTNU. Før ansettelsen i 2016 jobbet han med salg og tekstproduksjon i Trondheim.

Lokal tilhørighetJohn-Christian kommer opprinnelig fra Sørarnøy i Gildeskål Kommune, hvor faren hans, Johan Edvard Andreassen, er daglig leder på lakseslakteriet Salten N950. Lakseslakteriet ble etablert for om lag 30 år siden under navnet fiskekroken.

-        Jeg begynte tidlig å jobbe på Salten N950, og har siden oppveksten fått god kjennskap til næringen. Dette var en av mine første arbeidsplasser, og jeg vet hvor mye den har å si for øya vår, forteller John-Christian.

I dag jobber det rundt 40 personer på lakseslakteriet på Sørarnøy. Per dags dato er Salten N950 under ombygging, og et nytt slakteri vil stå klart sommeren 2021 på øya i ytre Gildeskål.

-        Vi skal være en åpen og synlig aktør, med lokal tilhørighet. John-Christian har lang erfaring med hva vi jobber med, og har god kjennskap til distriktene vi er en del av. Vi ser frem til å ha en dedikert person til å jobbe med vår kommunikasjons utad, og vi er glade for å ha han med på laget, avslutter Jarle Solemdal.

Salten Aqua gratulerer John-Christian Andreassen med ny stilling som marked- og kommunikasjonssjef, og ser frem til å fortsette samarbeidet.