Pressemelding:

Telenor har i dag fredag 15. oktober signert avtale med Meløy kommune om å bygge fiber til områdene Bolga, Meløya, Åmnøya, Engavågen og Vassdalsvik.

Telenor planlegger å gjennomføre folkemøter i områdene for å gi innbyggerne god informasjon om utbyggingen som skal skje.

Et fremtidsrettet tilbud

Bedrifter og private kan forventet å bli oppkoplet mot slutten av 2022 i et fiberprosjekt som omfatter rundt 700 husstander og bedrifter. Dermed vil innbyggerne i Meløy Kommune få et fremtidsrettet og solid tilbud om fiberbredbånd, som leverer tidsriktige og robuste tv- og bredbåndstjenester.

Stort geografisk prosjekt

– Vi i gang med prosjekteringen av infrastrukturen som skal på plass i kommunen. Det er et stort geografisk prosjekt som blant annet omfatter tre øyer der nye fiberkabler skal legges i sjøen. Vi forventer full fart på utbyggingen over nyåret og forventer at vi skal være ferdige mot slutten av 2022, sier Arne Quist Christensen, moderniseringsdirektør i Telenor.

Tettstedene Engavågen og Vassdalsvik ligger an til å bli først koplet opp.

Det skal bli en glede å kunne tilby bredbåndstjenester på fiber i disse områdene av Meløy kommune, sier Christensen. Investeringsrammene er på 22.5 millioner kroner og gjennomføres som et prosjekt med tilskudd fra det offentlige.

Kobbernettet blir avviklet

Telenor er i full gang med å avvikle kobbernettet og tilby kundene vesentlig bedre tjenester over fiber og mobil infrastruktur.

– Dessuten kommer vi til å klargjøre fiber også til våre mobilstasjoner i området hvor det er naturlig å bygge til. Investering på totalt 22.5 millioner kroner er betydelig, hvor det offentlig bidrar med halvparten. Dette vil sikre kommunes innbyggere og bedrifter topp moderne bredbånd i all overskuelig fremtid, sier Christensen.

Bidrar til å sikre verdiskaping og bosetting

Ordfører Sigurd Stormo (Ap) i Meløy kommune er fornøyd med at områdene nå skal få fiberbredbånd.

– Vi er tilfredse med å ha landet en avtale som gir flere beboere i kommunen bredbånd over fiber. Godt bredbånd er avgjørende i folks hverdagsliv og er med på å sikre verdiskaping, bosetting og arbeidsplasser i kommunen, sier Stormo.

Med Telenor vil man være sikret en robust og sikker infrastruktur som også er åpen for andre leverandører som ønsker å tilby tjenester i samme nett.

– Vår oppgave er å koble kundene til det som betyr mest og bidra til å bygge og styrke lokalsamfunn, og vi vet at denne satsingen vil være kjærkommen i Meløy. Vi oppfordrer interesserte beboere til å bestille allerede nå. Vi vil også gjennomføre dørsalg for de beboerne som ønsker å snakke med en av våre representanter, forklarer Christensen.

Det vil være mulig å forhåndsbestille fiber på www.telenor.no fra og med mandag 18. oktober.