Det er min favorittkanal, NRK, som har gjort meg oppmerksom på at jeg ikke henger med. De har nemlig klart å samle ti av landets største stjerner til sangkonkurranse på TV. I et utall ulike sjangere skal ti berømte artister kjempe om seernes gunst, og utkonkurrere hverandre i ting som de egentlig ikke kan, men som de likevel klarer ganske bra. Konseptet er bra, og i første sesong tror jeg at jeg hang med ganske lenge, selv om jeg ikke husker hvem som vant til slutt. I år står det ganske mye verre til.

Jeg er akterutseilt, bakstreversk og konservativ i min musikksmak, og lite åpen for nye spor, nye takter og nye toner. Da kan jeg sikkert bare ha det så godt.

Problemet er at jeg rett og slett ikke vet hvem de er! Stjernene som er samlet til duell er, med få unntak, fullstendig ukjente for meg. Jeg har riktignok hørt om tre av dem, men stjerner er de ikke. Maria Arredondo har jeg hørt om, kanskje mest fordi hun har et artig etternavn. Hilde Louise Asbjørnsen er kjent for å fortelle vitser på TV med store øyne og Dag Ingebrigtsen er kjent for å ha laget musikk til trøndersk fyllerør og avlet en gutt som gjorde ett skikkelig langt skihopp på 90-tallet. Uansett gjør det dem ikke til stjerner, i mine øyne.

Så er det kanskje min feil? Jeg er akterutseilt, bakstreversk og konservativ i min musikksmak, og lite åpen for nye spor, nye takter og nye toner. Da kan jeg sikkert bare ha det så godt. Men jeg kan da umulig være alene i denne stjernetåken? Jeg må da være i godt selskap?

Heine Totland, Chris Holsten, Ella Maria Hætta Isaksen, Ole Børud, Ulrikke Brandstorp, Alexander Pavelich, Samantha Gurah… Gjennom TV-sendinger, sosiale media, andre media og sladder i lunsjpausen er navnene i ferd med å sette seg, og innen vinneren kan løfte blomsterbuketten mot taket i Spektrum, har vedkommende blitt stjerne. I alle fall en stund. Men rekk opp hånden dere som visste om tre av disse navnene, før Stjernekamp begynte sendingene!

Så er vi vel enige da, om at Stjernekamp er en kamp, ikke mellom stjerner, men for å bli stjerne.