Så også tilfellet med årets utgivelser «Sjal og skjerf, strikking hele året» og nykommeren «Strikkekalenderen 2019»

7000 er imponerende Og et opplag på 7000 bøker er slett ikke å kimse av, selv om hun i starten av sin forfatterkarriere solgte over det firedoblede antall av det hun gjør nå. Så skal det sies at den strikkeinteresserte dama som trådte sine barnesko på Støtt, var en slags foregangsfigur som inspirerte mange til å finne frem strikkepinnene.

- Jeg var tidlig ute med å lage en aktiv fb-side som i dag har 60.000 følgere, hvorav jeg tipper at en tredjedel av dem er aktive. Å være god på sosiale kanaler er enormt viktig for å nå ut til mange. Nå er det mange flere designere av strikkemønstre som kommer ut i bokform, da jeg startet var jeg en av de få. Men det er uansett utrolig inspirerende å se hvor in det er med strikking og ekstra artig at så mange unge holder på med denne flotte hobbyen, smiler Bitta som med seg i sofaen hos Frk Karlotte har med seg flere med strikkedilla.

-  Oh yes! Jeg er en stor fan av Bitta. Hun er utrolig flink og jeg har alle bøkene hennes, sprudler Ann Karin Elnan som mener garn-kosing er svært viktig!

- Jeg liker å stikke innom for å tafse, flirer Ida Annie Grytvik Elnan (t.v) , ung og strikkeinteressert. På fredag benket hun seg i sofaen hos Frk Karlotte sammen med svigermor Ann Karin Elnan. I den andre sofaen sitter fra venstre: tidligere strikkebutikk-innehaver Kirsti Lill Solstad, forfatter Bitta Mikkelborg og teststrikker og medeier i Frk Karlotte, Anne Olsen.

Litt tafsing og sånn «Garn-kosing» tenker du kanskje, hva i alle dager er nå det?

- Det å kunne ha en lokal butikk som dette hvor man kan gå inn og se på fargene, kjenne på kvaliteten- det betyr mye! Det er mye bedre og tryggere å handle lokalt enn på nett, mener Ann Karin som støttes av svigerdatter Ida Annie Grytvik Elnan:

- Jeg liker å stikke innom for å tafse!

Det glises bredt over det runde bordet og stemningen er lett og uhøytidelig.

Ida Annie er ung, men en svært dreven strikker. For henne er strikking terapi og en kilde til god avslapping.

- Jeg har ei strikkeveske hvor det står «Jeg trenger ikke psykolog, jeg har strikking». Det er mye sant i det! Strikking er avkobling og et fint friminutt fra det hverdagslivet vi alle har. Boller og Bitta Litt sånn i bakgrunnen tusler Elisabeth Karlotte mens hun ekspederer noen av formiddagens kunder. Søster Anne sitter og strikker i sofaen, hun er også en av teststrikkerne som Bitta bruker når hun skal finne ut av nye mønstre hun har designet. Damene venter på boller som i løpet av ettermiddagen vil finne veien inn i butikken til de to driftige søstrene.

- Vi må ha mange bein å stå på for å overleve som liten nisjebutikk. Så ble dagens konsept bøker fra Bitta og boller fra Brødrene Berbusmel. En flott kombinasjon, synes vi!