- Kjedebrev med oppfordring om å poste hjerter og meldinger på Facebook, hjelper ingenting på bekjempelsen av brystkreft, mener Bjørg og Jan-Ivar Midthun på Opsahl.

Derfor auksjonerer de bort et av de ny-preparerte lammeskinnene sine til inntekt for Brystkreftforeningen. Samtidig oppfordrer de folk som byr om å gi en gave til Rosa Sløyfe-aksjonen, som pågår i hele oktober.

- Vi har mye kreft i familien, blant annet har mamma hatt brystkreft, sier Bjørg, som i tillegg gir av home party-provisjonen sin til samme formål i oktober.

Hun synes det å vise konkret støtte er viktig, og vet at alle bidrag monner i kampen mot brystkreft, som er den vanligste kreftformen hos kvinner. Forskning, bedre behandling og tidlig oppdagelse har bedret overlevelsen blant brystkreftdiagnostiserte, men fremdeles trengs et klart fokus.

Nå håper paret interesserte vil legge igjen sitt bud via SMS, facebook-siden til Midthuns sau og fugl eller via kontaktskjemaet på hjemmesiden deres.

- Dette er virkelig et flott lammeskinn, preparert hos det beste garveriet vi fant. Det kan til og med vaskes i maskin og børstes opp igjen etter vask!

- Høyeste bud får lammeskinnet, og auksjonssummen gis i sin helhet til Rosa Sløyfe-aksjonen, smiler paret, som er midt i sauesankinga om dagen.