De ville prøve noe nytt og spektakulært under vinterfestivalen, skientusiastene i Glomfjord. Lørdag blir det «fjord-til fjell-løp»!

Det er Glomfjord Alpinsenter og Glomfjord Røde Kors som står bak den ville ideen om å arrangere motbakkeløp og Randonee-renn under den årlige vinterfesten. Nå loves en minnerik opplevelse for de som hiver seg med på denne galskapen.

For hør bare: Du kan delta i trimklassen der turen går opp Haugvikløypa og til Glomvasshaugen, med målgang skihytta. Eller; gjøre som de barskeste og klyve opp A-løypa med fellene på, gå over Glomvasshaugen, opp til Appelsingropa og videre til Tverrfjell, hele 949 meter over havet. Derfra gir du full gass nedover mot skistua igjen. Det blir tidtaking på begge renn, og Røde Kors er tilstede i hele løypa.

- Vi håper på 40 i turklassen og halvparten til konkurranserennet, sier en spent leder i Glomfjord Alpinsenter, Hans Ove Hagen.

Han anser årets renn som en test, for neste år ønsker skientusiastene å få rennet med i Norgescupen. I hvert fall hadde det vært kult om vi kom med i cupen for Nord- Norge!

Fellesstart blir på brua i slalåmbakken klokka 11.00.