Pressemelding

- Akkurat nå er det en krevende smittesituasjon i Bodø, og skoleferien gjør at flere reiser på tvers av kommunegrensene. Derfor ber vi om en felles innsats for å unngå å spre smitte, slik at vi kan unngå mer alvorlige tiltak. Det beste vi kan gjøre, er å følge reglene og anbefalingene fra helse myndighetene:

•             Du kan reise på hytta, men unngå kollektivtransport hvis det er mulig.

•             Vær forberedt på å endre planene for vinterferien dersom det oppstår lokale utbrudd enten der du bor eller der du skal reise.

•             Hold deg hjemme om du ikke er frisk, og teste deg så snart som mulig hvis du tror du kan være smittet med covid-19

•             Vær forberedt på å endre planene for vinterferien dersom det oppstår lokale utbrudd enden der du bor eller der du skal reise.

•             Om du reiser til en annen kommune, må du sjekke ut om det gjelder spesielle regler eller anbefalinger der.

•             Man bør fortrinnsvis samles utendørs, for der er smitterisikoen mindre. Alle bør redusere antall personer man har nærkontakt med., og hvis noen er i en risikogruppe, må det tas ekstra hensyn.

•             Du kan ha besøk på hytta eller hjemme av inntil fem personer. Det anbefales å begrense overnatting, og personer fra ulike husstander bør ikke dele soverom.

- Gildeskål byr på et mangfold av turmuligheter fra hav til fjell, både for oss som bor her fast og for alle som kommer hit for kortere eller lengre tid. Om vi tar de nødvendige hensyn, kan vi bruke naturen til å være sammen og gi hverandre gode opplevelser. Da gir vinterferien et kjærkomment og velfortjent påfyll av energi, samtidig som vi bidrar til en hverdag framover uten for store korona-restriksjoner, er Gildeskålordførerens klare oppfordring