- Nå blir det veldig virkelig, det vi har jobbet for i så lang tid, sier Enspire-rektor Kjersti Valøy Gjøviken.På den midlertidige tomten på Sandå, er det straks klart for bygging av Neverdal Enspire skole. I august begynner 50 elever og 11 ansatte på en ny hverdag, på Meløys første private grunnskole.

Kjersti utstråler glede og stolthet, når hun viser fram tomten hvor den nye skolen skal ligge. I bakgrunnen jobber gravemaskinen for fullt, for å få grunnen ferdig til brakkene skal heises på plass i begynnelsen av juni.

- Brakkene ligger klare i Glomfjord, og vi har allerede malt dem ‘Enspire-grønne’, forteller Kjersti.

Mange ansatte Ansettelsesprosessen ferdig, og hele 11 personer kan gjøre seg klare til å starte på noe helt nytt fra i august.

- Vi hadde 16 søknader bare til assistentstillingene, og mange gode kandidater til lærerjobbene også. Utfordringen ble å plukke ut de vi mente passet best inn, forteller Kjersti, som allerede har begynt som rektor og daglig leder. De øvrige ti blir Cathrine Mesøy som administrativ leder og Tonje Nordli, Heidi Line Nikolaisen, Tone Swensen Hestad, Erling Holm Olsen og Martin Normann som lærere, mens Espen Tvenning, Rikke Bjørklund og Katrin Krogh blir assistenter. I tillegg er Linda Sandaa ansatt som spesialpedagog.

Fra plan til undervisning Etter flere år med prosjektutvikling, argumentering og planlegging, blir det nå en hverdag preget av realisering og klargjøring av skolebygningen.

- Ja, vi har hatt ukentlige møter i prosjektgruppa i hele år, for å avklare saker av administrativ karakter, slik som byggeplaner, timeplaner, gjennomføring av fellesmåltid, pauser, personalbehov og mye annet. Men nå er det ikke bare planer og gode intensjoner lengre, men faktisk en ordentlig skole og det blir veldig godt å komme seg videre, og fylle skolen med innhold. Nå gleder jeg meg til å få nye flinke kolleger som kan være med å diskutere pedagogisk innhold og undervisning, sier Kjersti.

Dugnad Det private skoletilbudet på Neverdal er nesten fulltegnet, og ut over påmeldingsavgiften er det ingen foreldrebetaling. Mye av arbeidet med å få skolen ferdig, gjøres på dugnad, med bidrag fra både private og næringslivet.

- Uten denne innsatsen ville det blitt vanskelig å få dette til. Terje Halsan AS har bidratt til at jeg har fått sove om natta den siste tiden. De har tatt på seg graving av tomt og har også lånt oss pengene til brakkene. Nå skal de snart heise brakkene på plass, slik at snekkere kan ta jobben med å sette dem sammen til en bygning. Samtidig starter vi innendørs med dugnadsarbeidet av foreldre og andre fra lokalsamfunnet her, forteller Kjersti.