Han er daglig leder av suksessbedriften Polarplast AS og nominert til Gasellepris etter fem år med kontinuerlig oppgang. Dessuten var det han som oppfant rognkjeksen.

Møte med: Lasse Willumsen (44) Daglig leder i Polarplast AS, kommer fra Kjelling og bor på Inndyr med samboer Silje Nordgård. Har barna Daniel (19) og Amalie (17) fra et tidligere ekteskap.

Rognkjeksens far

Han bruker ikke spesielt store ord om seg selv, stiller seg sjelden fremst på bilder og det virker som han er litt mer opptatt av fisk enn av plast.

- Jeg har bachelor i akvakultur, mastergrad på torsk og har jobbet mer enn 15 år innen oppdrett og forskning på fisk. Jeg var den første som gjorde forsøk med rognkjeks mot lus på laks, smiler han.

- Så du fant opp rognkjeksen, som nyttefisk i alle fall?

- Ja, du kan si det sånn. Dette gjorde vi etter tips fra noen yrkesfiskere som mente de hadde sett at rognkjeksen spiste lus av laksen, forteller han.

Lasse forsket på torskeoppdrett i Codfarmers på Nygårdsjøen, da bedriften gikk over ende sammen med moderselskapet på Møre.

- Vi jobbet godt med nye metoder for å utsette kjønnsmodningen til torsken da. Hadde vi ikke fusjonert, tror jeg Codfarmers ville eksistert den dag i dag, for fisk det trenger vi, og torsk kommer til å bli stort innen oppdrett en gang.

- Og da vil du angre på at du skiftet beite?

- Nja, det får vi se på, ler han hjertelig. - Jeg brenner for torskeoppdrett, det er fryktelig artig, men jeg brenner for Polarplast også. I Polarplast lager vi teknologi for å tilfredsstille biologien, og da er det nyttig å kunne noe om fisk, sier han.

Ikke noen gründer Polarplast ble startet i 2013, på initiativ fra investorene Tor-Arne Gransjøen og Kjell Lorentzen. Lasse ble spurt om å lede bedriften og invitert inn på eiersiden. Som medeier og leder av Polarplast har Lasse også engasjert seg i andre prosjekter, som Gildeskål Marine Senter, XPO Arctic og Polar Akva AS. I tillegg har han enkeltpersonforetaket Altiplast som han startet da Codfarmers begynte nedgangen.

- Er du en gründer?

- Vel, jeg har vært med å starte bedrifter, men jeg er egentlig mest glad i å forske og utvikle, sier han.

- Og det får du mulighet til i Polarplast?

- Med Tor Arne og Kjell som eiere, har vi alltid flinke folk i ryggen, som også teker innovativt og utviklende. Det finnes ikke noe mer spennende enn å være rundt slike personer. De er fantastiske eiere som er med og påvirker det vi driver med. Jeg er kanskje en bremsekloss i denne dialogen, hvor jeg ser de begrensningene vi faktisk har, ler han.

En av de tingene vi mangler mest, er lederkompetanse. Og dårlig ledelse kan stoppe oss fra å utvikles videre. Lasse Willumsen, daglig leder i Polarplast AS

Dårlig ledelse

Polarplast startet med to ansatte, én som kunne fisk og den andre kunne sveise plast. Fem år senere har firmaet 26 ansatte, med base i Glomfjord, Inndyr og Bodø.

- Hvordan er det å lede en slik utvikling?

- Det har jo gått greit, men nå har jeg begynt på mitt første lederkurs, og det skal følges opp neste år. En av de tingene vi mangler mest, er lederkompetanse. Og dårlig ledelse kan stoppe oss fra å utvikles videre.

- Så du mener at firmaet har dårlig ledelse?

- Ja, jeg ville i alle fall kunne bidra bedre dersom jeg var flinkere. Å være klar over dette, er vel en god start? Jeg har ingen formening om at jeg er så fryktelig flink. Det er jo litt tilfeldig at jeg har kommet i en slik situasjon, og trenger nok litt mer lederkompetanse.

- Men dere har vokst hvert år, og nå ligger dere an til Gaselleprisen…

- Jo, alt tyder på at vi har gjort mye riktig, men vi kunne sikkert gjort en del ting både annerledes og bedre. Dessuten har vi kommet til et punkt hvor vi skal ha folk i nye funksjoner, vi skal ha riktige sertifiseringer og utvikle oss. Da er det viktig at man har litt kunnskap i bunn… Kanskje lærer jeg at vi har gjort alt riktig? I så fall får jeg heller bruke energien på noe annet, men sånn tror jeg ikke det blir, ler han.

Skal konsolidere Etter fem år med sterk vekst, mener han det er på tide å stå litt stille.

- Bedriften har kommet til en størrelse hvor det er lurt å konsolidere litt, selv om det er veldig vanskelig å si nei til nye oppdrag. Vi må ta oss tid til å se på hva vi holder på med, og være åpen for å justere og tenke nye tanker, selv om ting fungerer og går bra, sier Lasse.

Han reiser seg, og rusler til kjøkkenkroken for å hente påfyll av kaffe, og fortsetter å snakke med ryggen til.

- Vi skal ta nye steg, gjøre ting smartere, raskere, bedre. Det er veldig behov for å tenke nytt og investere i automatikk og tekniske hjelpemidler, både for at vi skal bruke mindre tid, og fordi våre ansatte skal kunne stå i jobben til de blir pensjonister. Dersom vi tar vare på helsa til folk ved å gjøre jobben lettere, blir vi også en mer attraktiv arbeidsgiver, sier han.

Kobler av Selv er Lasse i en fase der han skal prøve å trappe ned arbeidet litt.

- Nå har jeg tenkt å få vanlige arbeidsdager på rundt åtte timer. Å jobbe 10-12 timer hver dag er nok ikke sunt i lengden.

- Hva gjør du for å koble av da?

- Jeg er glad i fotball, friluftsliv og jakt og fiske. Jeg liker å høste fra det naturen byr på, både fra hav, skog og fjell. Dette har jeg vokst opp med, og gjort selv hele livet. Og dette har jeg tatt med ungene på senere, sier han og forklarer en av grunnene til denne interessen.

- Da jeg gikk i grunnskolen på Nygårdsjøen hadde vi en fantastisk lærer, Svein Kristensen, som tok med hele skolen fra 4. klasse og oppover på fjellet. Fantastiske turer, som ga inspirasjon til å bruke fjellet. Nå er folk så redd for alt som kan gå galt, at dette tør de ikke gjøre i skolen lenger, sier han.

- Men som bedriftsleder er du sikkert tilgjengelig, selv på fjellet?

- Jeg er flink til å slå av telefonen når jeg har fri, og koble av skikkelig.

- Så du slår den faktisk av?

- Eh… ja, når det ikke er dekning, ler han. - Jeg tar jo telefonen når noen ringer, men folkene våre er veldig flinke og jeg er ikke bekymret selv om jeg ikke har full kontroll med alle prosjekter, til enhver tid, svarer Lasse.