Store mengder regn og vind må nok ta skylden for at bare et femtitalls personer hadde lagt veien opp til skihytta på søndag. Men med barduner og steiner hadde arrangørene lagt til rette for morsomme aktiviteter for hele familien. Her kunne man øve på presisjonskasting med erteposer, styltegang og bueskyting. I tillegg til familievennlig rebusløype langs skitraséen. Og alle fikk premier for aktivitetene.

Likevel var det mest folk å finne innendørs, der folk koste seg med kaffe, kaker og kakling i felles frustrasjon over regnet som plasket sidelengs på vinduene. Alt mens de ventet på at endene skulle slippes løs i elva nedenfor.

- Som vanlig har vi solgt alle 750 endene, sier leder i ski- og sykkelklubben Magne Olav Pedersen. - Dette er et populært arrangement som bruker å ha bra med folk, så vi må nok legge skylden på været for at det er så få her i år… og været får vi dessverre ikke gjort noe med. Dette er et viktig arrangement for begge klubbene, og vi deler på både arbeid og inntekter, forteller han videre.

Og nettopp på grunn av regnet, var det god vannføring i elva. Da endene ble sluppet, fikk de god fart nedover, og de få fremmøtte ved elvekanten hadde sin fulle hyre med å løpe langsmed for å prøve å få med seg hvem som vant. Etter fem minutters hektisk svømming ble det til slutt and nummer 227 som kunne sørge for at Rachel Rasmussen fra Ørnes vant tett innpå ti tusen kroner. Deretter fulgte and nummer 673 som skaffet Inge Skogli en sykkel til en verdi på fem tusen. Også de neste fem endene sørget for flotte premier til sine eiere, sponset av lokale støttespillere og bedrifter.

Og mens Lions Club ryddet elva og kantene for ender, kunne alle de andre rusle oppover til skihytta igjen. Både for å høre resultatene og for å få ly for regnet.

Starten: 750 svømmedyktige badeender legger ut på tur ned Spilderdalselva. (Alle foto: Rune Meosli)

Samarbeid: - Andeslippet er et flott samarbeid mellom ski- og sykkelklubben og Lions Club, som er viktig for oss alle, sier Magne Olav Pedersen.