Gleden på Sund er stor. De som trafikkerer de kommunale veiene på stedet opplever en helt ny hverdag. For rett før sommerferien ble det lagt asfalt på Schillerveien.

Anne Grete Kristiansen bor på Øya, der veien ender ut mot sjøen. Hun har fulgt godt med på utbedringsarbeidet.- Oppgraderinga begynte for et par år siden. Da ble veien gjort breiere, og bakken slakere. Det ble kjørt på mer grus, og lagt ned dreneringsrør. Vi gikk og venta i hele fjor på at vi skulle få asfalt. Så kom den endelig i år.

Småguttene i familien har virkelig merket at veien er blitt mye bedre..- Det gikk an å sykle på grusveien. Men nå kan de også ta i bruk både rulleskøyter og sparkesykkel på asfalten i nærheten av bolighuset vårt. De er storfornøyd.

Anne Grete husker godt den 1 km lange grusveien hun gikk som skolejente, og i noen år har ferdes med bil.- Veien var veldig hullete, og skreik etter vedlikehold. Om vinteren var veistandarden et hinder for effektiv brøyting. På islagt vei var det ofte et problem å komme opp den bratte bakken. Men det ble ikke gjort så mye med den.