- Flere av oss ante ikke hva vi gikk til, og hvilket ambisjonsnivå dirigent Magne Hanssen hadde, smiler Kristin Rise.

Om lag en tredjedel av korets medlemmer har vært med siden Ann-Karin Doyle Lillehaug og Katrine Steinbakk Jensen kom på ideen om å etablere MeSDameS. I dag, ti år senere, er koret en viktig bidragsyter i lokalt kulturliv.  Merittlista er betydelig, og ambisjonsnivået i forhold til hva koret skal prestere fremover, er like høyt.

Har vokst på utfordringeneRise var blant dem som meldte seg til dyst da ryktene om det nye damekoret nådde henne. Hun innrømmer at hun fikk hakeslipp da hun ble kalt inn til opptaksprøve, og senere fikk en 14-siders note i handa med beskjed om at i dette koret skulle alle komposisjoner læres utenat!

- Vi ble nok litt satt ut, men i dag er vi glade for ambisjonsnivået. Vi har vokst på utfordringene vi har fått, sammen og hver for oss, nikker en annen av veteranene, Turid Solstrand.

Etter en lang juleferie fra sangen og fellesskapet er stemninga på topp når damene møtes til årets første øvelørdag.

- Magne minner oss stadig om at livet består av flest hverdager. Men når vi møtes til korøvelse, som vanligvis er på tirsdager, kan det knapt kalles hverdag, skyter Steinbakk Jensen inn.

Smilene er brede og gjensynsgleden ekte. Man skal ikke være lenge sammen med denne gjengen for å skjønne hvor mye det musikalske fellesskapet betyr.

Jubilerer og konsertererDen 6. april står koristene på scenen i Meløy kulturhus igjen. I årets jubileumsforestilling har MeSDameS valgt musikk laget de siste ti årene, altså i samme periode som koret har eksistert.

- Mye er norsk, og nord-norsk, men vi har også valgt utenlandske låter som har bemerket seg, forteller dirigenten.

Han legger til at mesteparten av arrangementene, nok en gang, er skrevet til koret, og urfremføres av dem.

- Min filosofi er litt av alt, og ikke bare én type musikk. Slik har det i høyeste grad vært for MeSDameS. Koristene skal oppleve både personlig vekst og et felleskapsløft. Slik kommer det også til å bli denne gangen, røper den dedikerte dirigenten.

Kulturelle ressurser

Da MeSDameS fylte fem år, satte de opp utdrag fra den verdenskjente musikalen Les Miserables. Som første kor i landet fikk de bruke Ragnar Olsens nord-norske, saftige oversettelse. Nå forgår planlegging og øving til forestillingene med ny musikk for fullt. Oppsetningen i kulturhuset med proffe musikere, regi, kostymer og kulisser er både tidkrevende og kostbart.

- Vi har heldigvis støttespillere, enkeltpersoner og bedrifter som tror på oss og som ser verdien av lokale kulturkrefter. Det vi investerer i, og utvikler, blir værende igjen som viktige ressurser i lokalsamfunnet, avslutter Hanssen.

Les også:

En musikalsk festaften