Det var lagt opp til en uhøytidelig duell mellom skolene, men for elevene som konkurrerte var det ramme alvor. De var både spente og skjerpet, da de i forrige uke tok fatt på øvelser som disseksjon av laks, spleising av tau, plastsveising, filetering og snittveiing.

Det var aller første gang det ble arrangert skolekonkurranse i akvakulturfaget. Kunnskapssenteret i Gildeskål hadde alliert seg med Meløy og Sortland videregående skoler, for å sette fokus på fagutdanningen. I løpet av dagen fikk elevene med seg foredrag fra næringen, før VG2-elevene konkurrerte mot hverandre i grupper på tre. Hver skole stilte med fem grupper som fikk oppgaver og utfordringer som ble bedømt av dommere fra skolene og næringslivet.

Konkurransen gikk over to dager, og selv om stormen Ylva la kjepper i hjulene for en del av Inndyr-elevene på den siste dagen, ble det klart at Meløy videregående skole stakk av med seieren. Gruppen bestående av Rakel Andersen fra Steigen, Julie Drevland fra Ørnes og Amalie Bjørnvold fra Sandnessjøen, sørget for hjemmeseier i det første skolemesterskapet i akvakultur.