- Jeg gleder meg alltid til neste gang, tenk at de orker. De fortjener masse ros for at de kommer hit og gjør det så trivelig for oss.

- Jeg gleder meg alltid til neste gang, tenk at de orker. De fortjener masse ros for at de kommer hit og gjør det så trivelig for oss.

Lovord, sang og vafler Hun er ivrig, Hulda. Og full av lovord om trekløveret som underholder, drar i gang, engasjerer. Det er sang og musikk, gjenkjennende nikk og gode smil. Ispedd en solid og velkjent duft av vafler som steikes og veltes ut av jernet med jevne mellomrom av ansatt Laila Melkersen. Pluss på mulighet for mimring og resultatet blir ei særdeles god stund. Personalet sniker seg mellom stolradene. Stryker en skulder her, gir et oppmuntrende trykk der. Det er reint så en stressa journalist kjenner hvilepulsen senke seg til et anstendig nivå når det trøs over terskelen til stua på hjemmet.

Selv om ikke alle sang med, var det viktig å følge med på tekstene til melodiene i sangboka.

- Tenk, vi hadde bare én feil på quizen, enda så gamle vi er!

Hulda smiler bredt, fornøyd med tingenes tilstand. Syngende diakon Berit Rosting og parhestene Valter Nystad og Svein Brattøy byr på flere gamle og kjære låter. Nå skal våren synges inn, uansett hvor gjenstridig vinteren klamrer seg fast utenfor vinduet.

«Heisan og dudliatten tei for sola og deg og meg», det nynnes og synges til refrenget. Varierende deltagelse, man synger med den stemmen man har.  Eller lar vær, hvis man heller foretrekker å lytte.

- Det betyr mye å samles på denne måten, treffe kjente, ha noen å prate med, synes Hulda som har sin bopel på Kløverheimen like ved.

God stund som gir mening

- Jeg har hørt rykter om flere som gleder seg så mye til vi kommer at de nærmest går rundt og tripper på forhånd.

Hun smiler bredt, Berit. Storfornøyd med dagens go-stund, selv om hun knapt vil innrømme det, er disse timene noe av det beste med jobben som diakon.

Berit fortsetter:

- Det er en god følelse å kunne bety noe for andre. Sang og musikk trigger noe godt hos mange, det er noe vi ser ofte her på hjemmet.

Ansatt Laila Melkersen (t.v) sørger for god trivsel når hun sammen med utplasserte skoleelever, Marthe Øijord og Jenny-Sofie Ulriksen, tilbereder og serverer vafler til de sangglade.

- De eldre livner til. Det blir som et friskt pust i hverdagen når vi samles på denne måten, mener ansatt Laila Melkersen mens hun samtidig øser røre i jernet. En fin stabel ligger allerede klar til å fylle vaffelsultne mager.

- Hvis sangstunden blir avlyst er det mange som blir skuffet. Heldigvis er det satt i fint system nå, det merker vi at de som kommer setter pris på. Sang får frem ting som kanskje er gått i glemmeboken, Berit, Valter og Svein hjelper dem til å hente frem minner og mye glede.