Han dannet fortropp i en tilårskommen og fargerik hær, ordfører Sigurd Stormo. Og som i sangen som ble sunget underveis i rullatorløpet, hadde deltakerne luer med store dusker i!

Et aldeles herlig og rørende initiativ i forbindelse med folkehelseuka. Store smil og skrøpelige bein i skjønn forenig. Rullatorer pyntet med flagg og ballonger. Ja, mange hadde møtt opp at startnumrene tok slutt før alle hadde fått! Og klump i halsen hadde Framtia-journalisten som fikk spasere sammen med snakkesalige pensjonister på tur i sentrumsløypa på Ørnes.

I hundre

- Kall det bare en rusletur dette, sa en av damene vi snakket med. Vel inne i sitt hundrede år har hun lagt utallige skritt bak seg, i løpet av sentrumsrunden ble det enda noen til. I hundre var det flere som var, der de gikk og rullet seg framover. Ved rådhuset ble trafikken behørig stoppet mens ordføreren med et smell åpnet trimløypa. Med det samme takket han ildsjelene bak kultur – og folkehelsearbeidet i kommunen for sin ide’rikdom. - Det er fint at det skjer noe på sykehjemmet, så dagene ikke blir så like, sa en av beboerne og rettet på parykken som var sirlig dandert på hode for anledningen. At rullatorløpet ble et fargerikt og humørfylt innslag i dagen, tross gråværet, var tydelig.

Spratt rundt

Til å gå sammen med beboere og andre seniorer som hadde møtt opp, var unger fra Fjøshaugen barnehage. De spratt rundt og skapte liv og bevegelse i toget som buktet seg fram. – E mått ha vorre like lett på fot’n som de der karran, humret en av herrene i flokken og pekte på smårollingene. Synet av de små vakte garantert gode minner. Det var nok barnehagebarna som var aller best rustet for høstværet, og som ekstra-service til beboerne, underholdt de med sang etter marsjen. Innendørs. Så vanket det kaffe og gode saker i en fullstappet dagligstue. Dagens trim-økt ble annerledes og noe som kommer til å bli husket lenge!