Er det andre behov vi søker i slike omgivelser? Trenger også sjelen sol og varme? Det er jeg nokså sikker på. For de fleste vil et avbrekk fra en stresset hverdag være positivt avslappende. Mens andre trenger ikke å reise over hav og land for å slippe unna mas og jag. Men så kommer vinteren, og da er de varme minnene gode og ha.

Med beina rett til værs, fikk jeg tredd badebuksa på riktig plass, og så gikk jeg rett til havs med alle legemsdeler godt avslappa.

En kveld gikk vi ut for å spise på TexMex . Det ble en trivelig kveld, ikke minst på grunn av et sjarmerende meksikansk orkester med unge menn og ei jente. De spilte og vi klappet. Plutselig stod de like foran vårt bord og satte store meksikanske hatter på våre hoder mens de spilte og sang. Slik gikk de rundt i lokalet og gledet gjestene. Små og store barn kastet seg med i dansen og folk strømmet til i gata utenfor. Det var åpent ut mot gata.

En busstur langs Svartehavet er et eventyr. Det svære slettelandskapet er uendelig og må være nok for å brødfø en hel verden. Halsa- og Reipåmyrene blir mikroskopiske flekker i forhold. Men det var ikke overraskende. Overalt var det svære vindmøller som snurra og gikk. Men kabelnettet var et kaos uten like. Der skulle Meløy Energi vært og rydda opp.

Dagsreisen til Romania ga oss et tydelig bevis på at her er rikdommen ikke likt fordelt. Gamle, skrøpelig menn med ei åpen og tom hand fortalte oss det. På de hvite strender var rikdommen bedre fordelt. Alle hadde like høge parasoller og sandaler av samme kvalitet. Det største problemet var hvordan man skulle få badebuksa av og på. Jeg la mitt håndkle på riktig sted og fikk raskt av meg underbuksa. Med en kontrollert baklengs rulle, og med beina rett til værs, fikk jeg tredd badebuksa på riktig plass, og så gikk jeg rett til havs med alle legemsdeler godt avslappa.

Deretter dro vi heim etter et trivelig opphold.