Det har skjedd mye spennende i Storvik de siste årene. De første planene om å satse på turisme ble lagt på bordet for nesten 25 år siden.

Investert 15 millioner

- Da ble tunnelen ble bygd, og vi flyttet matvarebutikken opp til veien. Den gang var det Coop som dreiv, men allerede da så vi potensiale, forteller Roy.

For 6-7 år siden gikk om lag 70 personer fra lokalmiljøet sammen og kjøpte butikk-bygget, og da ble planene tatt opp igjen.

- Men det er de siste 3-4 årene det virkelig har skjedd ting. Samla sett er det investert nærmere 15 millioner i butikk, camping og det gamle skolebygget, forteller han.

I fjor fikk de beskjeden om at han som dreiv butikken ville legge ned, men da hadde Roy & Co allerede lagt ned 9-10 millioner i området – og så seg nødt til å tenke annerledes.

- Vi kan jo ikke ha det sånn at våre besøkende må helt til Inndyr eller Reipå for å kjøpe seg ei flaske brus. Dermed gjorde vi ei investering i fjor og renoverte hele butikken innvendig, forklarer han.

På bilde f.v.: Roy Rognan, engasjert eier og investor og Salem Henaien, restaurantsjef for «Kapteinen». Foto: Synne B. Ulsnæs

Satser på butikkDe fikk tilskudd fra Merkur-programmet, investerte noe selv – og så la de inn søknad om døgnåpen butikk. For noen uker siden kom gladnyheten:

- Søknaden ble innvilget, og vi har fått 600.000kr i støtte for å bygge om til døgnåpen og selvbetjent butikk, smiler Roy.

Selve butikken gikk med underskudd i fjor på grunn av investeringene, men Roy og gjengen har veldig troa på at det blir et godt tilbud for både de lokale og forbifarende.

- Det gjør at kunder og turister kan handle når enn det passer dem, og vi klarer å holde lønnskostnadene nede såpass at det går an å drive lønnsomt, fastslår han.

Får faste inntekterStorviksanden camping skulle i utgangspunktet «bare» være noen bobilplasser, men man kan jo trygt si at det har eskalert underveis.

- I dag har vi 50 bil- og vognplasser og 10 teltplasser. Når vi får på plass tillatelsene for området bak dagens campingplass får vi 30 faste spikerteltplasser, der 21 plasser allerede er utleid, forteller han.

Anlegget har også splitter nytt serviceanlegg, minigolf-bane er snart ferdigstilt og både frisbeegolfbane og renovering av den gamle fotballbanen er i planene.

- Sånn som det er nå er jo mesteparten av inntektene i sommerhalvåret. Det at vi forhåpentligvis får faste spikerteltplasser vil gi inntjening hele året rundt. Etter mine beregninger skal vi begynne å tjene penger når jeg runder 70 - om tre år, smiler han.

Roy Rognan satser på en ny og enda større camping i Storvik. Foto: Hilde Kvammen

DugnadsprosjektFor Roy har virkelig investert i området – både i tid og penger.

- Det er jo fordi jeg syns det er skikkelig artig å være med å skape noe. Jeg kommer nok ikke til å gjøre meg rik på dette, men forhåpentligvis blir dette en fin pensjonistjobb for meg!

Det siste året har det gamle skolebygget vært i fokus – et (nesten) rent dugnadsprosjekt som han og fire andre aksjonærer har gått sammen om.

- Idéen om restaurant og overnatting kom opprinnelig fra Solveig Dybvik og Roger Halvorsen. Vi ble fem aksjonærer som nå eier 20% hver. Jeg, Roger Halvorsen, Christian Otting, Rainer Halvorsen og Anders Dybvik, forklarer han.

Og dermed har de både tømrere, rørlegger, økonomi-mann og noen fra møbel- og interiørbransjen på laget – som har gjort det mulig å gjøre nesten alt på dugnad.

- Vi har brukt litt penger på elektriker og andre konsulenttjenester, men resten har vi gjort selv.

- Men det e som virkelig har gjort den store jobben er definitivt Roger og Rainer, som har jobbet omtrent hver en kveld, fastslår han.

Med eiere i møbelbransjen er restauranten ferdig innredet og dekorert på en svært innbydende måte.

Fant rette mann

Og nå står bygget snart ferdig renovert – og fremover skal det brukes til restaurantdrift i tillegg til at de har tre rom som leies ut til overnattingsgjester.

- Jeg skal ikke ha noe med driften av restauranten å gjøre, det er det Salem Henaien som skal stå for.

- Men hvor har dere egentlig funnet han? Spør Kulingen.

- Du, det var helt tilfeldig! Han fikk vi kontakt med da vi skulle kjøpe noe brukt kjøkkenutstyr på nettet. Han er utdannet kokk og har jobbet med slikt som dette i nesten 30 år, så vi har veldig troa på at han er riktig mann for jobben!