Slett ikke bare negativt da Meløy tapte 2-3 for Innstranden. Men sesongstarten har vært blytung, resultatmessig.

- Det blir for enkelt, vi slipper inn for billige mål – tversoverpasninger som er lette å lese, sa en skuffet Kjetil Kristensen etter kampen Meløy ‘måtte’ vinne, men tapte.

- Jeg var ikke misfornøyd med spillet vårt – vi gjorde som vi var enig om. Men de kontrer oss i senk og vi gjør for mange feil, oppsummerte Meløy-treneren.

‘Må vinne’-kamp Og tegnet med dét en viktig del av det som skulle bli bildet av hjemmekampen mot Innstranden. En kamp både han og troppen hadde forventninger om å vinne, etter en sesongstart med til da 26 baklengsmål mot fire av de seks antatt beste lagene i 4. divisjon HeSa. Riktignok har ikke Meløy seiret mot Innstranden i sine seks seneste oppgjør, men endelig kunne Kjetil stille med sin tilnærmede førsteellever fra start.

- Dette er en av kampene vi må vinne, skal vi overleve. Tapene til nå har vært mot bedre lag, men vi har også hatt en del uflaks og skader. Innstranden er ballsikre, men vi har kjappe spisser og skal gi jernet fra start, sa han til Framtia rett før kampstart.

Gjorde feil: Christer Bonsaksen og Vegard W. Henriksen (bak fra venstre) gjorde en god kamp, men var sammen om feilene da Innstranden fikk straffe og her scorer etter 25 minutter. Foto: Edmund Ulsnæs

Gjorde feil: Christer Bonsaksen og Vegard W. Henriksen (bak fra venstre) gjorde en god kamp, men var sammen om feilene da Innstranden fikk straffe og her scorer etter 25 minutter. Foto: Edmund Ulsnæs

Mange personlige feil Meløy åpnet da også relativt friskt og offensivt. Men, både i forsvaret og midtbaneleddet så vi flere personlige feil helt fra start, noe som fikk en foreløpig topp etter bare 25 minutter. Midtstopper Vegard W. Henriksen feilvurderte grovt, og Innstranden-spilleren som slapp alene inn til åtte meter ble så klippet ned av kollega Christer Bonsaksen. Straffen klistret Theodor N. Sandbakk utagbart på innsiden av venstre stolpe. Ledelsen var uansett ikke helt ufortjent – Innstranden hadde allerede rullet opp flere pene angrep – som oftest med venstrekant Sigve Steensen og Håkon N. Laugsand i midten i sentrale roller. Pål Hansen ble riktignok lurt med på en tidlig tunnel fra Steensen, men var blant Meløys beste og hadde relativt god kontroll på han som var Innstrandens farligste.

Fulgte trener-ordren - Vi må være fokusert og ryddig i det offensive, ha få balltap men omstille raskt når Meløy slår kontra – de spiller veldig direkte, sa Roger Hansen.

Innstranden-treneren som opprinnelig er fra Meløy og også har trent Meløy, har tidligere glomfjording Sture Karlsen med seg som assistenttrener. Spillerne deres presterte det trenerne ba om. For til tross for at Jørgen Evensen utlignet raskt for Meløy, var bortelaget klart mer pasnings- og ballsikre, og selv om de farlige målsjansene ikke ble mange, fikk hjemmekeeper Solhaug det langt travlere enn kollegaen sin i det andre målet. Kombinert med de nevnte feilene bakover hos Meløy, var det derfor ikke altfor mye å si på at Innstranden økte til 2-1 og 3-1 i det 58. og 62. minutt.

Mohammed Haidiri ble friskt pust da han kom inn på slutten og sørget for Meløys redusering. Foto: prikkenoverien

Mohammed Haidiri ble friskt pust da han kom inn på slutten og sørget for Meløys redusering. Foto: prikkenoverien

Mohammed skapte liv I siste halvdel av andreomgangen klarte Meløy fortsatt ikke å ta tilbake initiativet i kampen, selv om hjemmelaget poengmessig trengte det mest. Innstrandens lettbeinte og lekne angrepsspillere pøste på med mer enn en håndfull pene angrep og halvfarlige avslutninger. Likevel: i duskregn og 12 plussgrader i Glomfjord tok hjemmelaget seg i nakken til en bra avslutning. Da Mohammed Haidiri ble byttet inn, skapte han umiddelbart liv rundt seg, og det var han som etter 81 minutter flikket Jørgen Evensens innlegg ned i høyre hjørne og til redusering 2-3. Men, til tross for crosseren som Vitalii Agapov nesten fikk pirket forbi målvakten, og ikke minst Tor-Christian Kristiansens fantastiske volleyskudd to minutter på overtid: Meløy løftet seg for sent og klarte ikke å unngå nok et tap i årets tøffe 4. divisjon.

Profiler

Vegard Wiik Henriksen Flere feilvurderinger i innledningen, også da Innstranden fikk straffe etter 25 minutter. Spilte seg godt inn i kampen igjen og tok stadig større ansvar.

mfk-mohammed
mfk-kristoffer

Mohammed Haidiri Fikk bare om lag 10 minutter på slutten, men skapte nytt liv i angrepsspillet, og sørget for et reduseringsmål. Kristoffer Solhaug Burde ikke sluppet ballen under seg på Innstrandens andre mål, men bidro sterkt til å unngå styggere tall etter det tredje. Kampfakta 4. divisjon herrer, avd. 1 HeSa:

Meløy FK-Innstranden    2-3 (1-1)

Glomfjord Kunstgress, 14. juni klokka 19.30

Tilskuere: om lag 50

Målene: 0-1 (25) Theodor N. Sandbakk. 1-1 (28) Jørgen Evensen. 1-2 (58) Hakon N. Laugsand. 1-3 (62) Sigve Steensen. 2-3 (81) Mohammed Haidiri.

Gule kort: Christer Bonsaksen, Benjamin Stegli (MFK), Hakon N. Laugsand, Theodor N. Sandbakk (Innstranden).

Meløy FK: Kristoffer Solhaug, Andreas S. Bang, Benjamin Stegli, Christer Bonsaksen, Pål Christian Hansen, Vegard W. Henriksen, Jørgen Evensen, William Leonardsen, Vitalii Agapov, Tor-Christian Kristiansen, Petter H. Olsen. Trener: Kjetil Kristiansen

Innbyttere: Jørn Ove Antonsen 45 minutter, Thomas G. Antonsen 16 minutter, Mohammed Haidari 9 minutter.

Dommer: Sander H. Olsen (Hunstad FK). Ass. dommere: Henrik Gagnum (Tverlandet IL) og Geir Håkon Olsen (Nordstranda IL).

  1. divisjon avd. 1 HeSa

Nr.LagKMålP
1Stålkameratene933-623
2Bodø/Glimt 2830-421
3Brønnøysund1034-1818
4Sandnessjøen925-1417
5Fauske/Sprint827-1414
6Grand Bodø814-1011
7Innstranden913-2710
8Junkeren 2813-217
9Åga66-303
10Mo 272-191
11Meløy64-380

17.06     Stålkameratene-Meløy 9-0

21.06     Fauske/Sprint-Meløy

29.06     Meløy-Junkeren 2