Adelheid er siviløkonom og kommer fra stillingen som avdelingsdirektør i Husbanken Nord i Bodø. Hun er også engasjert i ulike styreverv, blant annet som styreleder for Bodø Havn KF. I tillegg har hun vært aktiv kommunepolitiker i Bodø.

- Jeg tror det er lurt å ha litt erfaring fra politisk arbeid i denne jobben. Det gjør at jeg har stor respekt for kommunestyret og forstår de ulike rollene godt, sier hun.

Begynner snart Adelheid kommer ikke til å jobbe ut vanlig oppsigelsestid i den gamle jobben.

- Husbanken har vært svært imøtekommende, og jeg får fratre min gamle stilling allerede i november. Jeg vil derfor være på plass i Meløy allerede 1. desember i år, slik at jeg får med meg kommunestyrets behandling av budsjett og økonomiplan. Dette er viktige grunnlagsdokumenter i rådmannsjobben, så det er lurt å få godt kjennskap til dette, sier hun.

At hun skal styre etter dokumenter som er laget av noen andre, ser hun ikke som noe problem.

- Det er slik det må være, og jeg har tillit til at administrasjonen har gjort en god og grundig jobb med dette, sier hun.

Blir ukependler Hun kom fra Vesterålen til Bodø som 13-åring, og nå bor hun der sammen med ektemann og to sønner som studerer. Nå skal hun ukependle til Meløy.

- Jeg skal ha en bolig her, hvor jeg skal ha mitt eget rede, med nettverk og fritidssysler. Jeg har hørt mye bra om mange lag og foreninger i området, og det blir gøy å finne ut mer om dette. Kanskje må jeg skaffe meg en hund til, spør hun retorisk.

Hun tror det vil gå bra å være borte fra familien, en uke av gangen, men noe vil hun savne.

- Dette blir jo en omstilling for oss som familie. Jeg er veldig familiekjær, og gruer meg til å ikke ha daglig kontakt med barnebarnet mitt. Men det er ikke så veldig langt til Bodø og jeg får sikkert besøk fra mannen min, når han har anledning. Dessuten er det også mulig å ta en dagstur til Bodø for å delta på viktige mamma- eller bestemorting, smiler Adelheid.

Folk og virksomheter Adelheid skal først bli kjent med kommunen og de ulike kommunale virksomhetene.

- Meløy er en veldig spennende kommune. Selv om deler av omstillingsprosessen snart er over, kommer vi til å stå i et kontinuerlig endrings- og omstillingsarbeid framover. Vi må også skal se hvordan ny teknologi og digitale tjenester kan bidra til forbedring av tjenester og virksomheter. Jeg gleder meg til å reise rundt å besøke alle kommunens virksomheter, og bli kjent med de ulike bygdene i Meløy, forteller hun.

Det daglige arbeidet på rådhuset har hun også forventninger til.

- Jeg har inntrykk av at dette kan være en arbeidsplass med mye humor og glede. Det trengs særlig når man står overfor vanskelige utfordringer, smiler hun.

- Det høres ut som du allerede har fokus på den nye jobben nå?

- Ja, jeg klør etter å komme i gang, svarer hun.