Hva svarer du hvis jeg ber deg huske én enkeltting som veeeeldig mange i Meløy var opptatt av for 10 år siden?

Boligprisene, selvsagt. For de gikk ifølge Meløys nye lokalavis til himmels dette året. To år før hadde REC Wafer bygget ut for over en halv milliard i Glomfjord, og sommeren 2007 ble det besluttet å bruke 1,3 milliarder kroner på en splitter ny fabrikk. Pengene dryppet på lokale leverandører, masse arbeidsplasser med gode lønninger ble skapt, og handelsstanden hadde gode tider. Slikt påvirker boligpriser, og gjett om de steg i Meløy! Mens gjennomsnittlig kvadratmeterpris i 2004 var 8.300 kroner på Ørnes, hadde den steget til 11.790 fire år senere. Men sjekk Glomfjord: gjennomsnittlig 5.500 kroner pr. kvadratmeter i -04 hadde steget til 10.300 kroner – økning på 100 prosent!

- Prisene vil fortsatt stige. Jeg ville ventet med å selge enebolig på Ørnes og i Glomfjord nå. Fortjenesten vil bli enda større om noen år, sa daglig leder Tom Erik Olsen i Nota Eiendom Nordland til oss.

Det han ikke kunne vite, var at REC veltet med et brak bare 3-4 år senere, og mange fikk store økonomiske problemer – arbeidsledige og med høy gjeld på hus som ingen ville kjøpe…

I utgaven 2. mai 2008 var dessuten enhetsleder for kultur, Grete H. Stenersen, overrasket over at Halsa takket nei til å arrangere Sommerdagan-konsert ved Forøy Camping.

- Nei, det er ikke en hevnaksjon, forsikret samfunnshus-leder Margareth Gransjøen.

Før 2007-arrangementet ble det bestemt at alle konserter og tappekraner skulle stenges ved midnatt. Avgjørelsen betød ifølge Gransjøen store inntektstap. Men grunnen er at folk er utslitte, og ønsker ikke bruke nok en sommer på dugnad, sa hun.

Siden utgave 17 av Framtia kom ut 2. mai, passet det også med en alvorsprat med daværende leder Frank Andersen i Haugvik Industriarbeiderforening.

- Vi kan ha sett det siste 1. mai-toget i Glomfjord. Kanskje vi bør sette toget på stallen til vi får bruk for det igjen.

- Det er vel drøyt å si at vi blir utflirt, men de som ser på er i alle fall i påtagelig godt humør! sa Frank, som i dag er pensjonist.