–Vi er så heldige at vi er et av 12 skolekorps i Nordland som hver får kr. 20.000,- for å lage et arrangement på sitt hjemsted, sier Anniken Tostrup i korpset.

Turen er ca. 3 km, og løypa er lagt slik at det skal være mulig for folk i alle aldre, barnevogner og evt. rullestoler å delta.

 Turen starter bak Meløy Kulturhus, går rundt Lille Glomvann, via Kirkeparken og ned til Glomfjord torv.

Kart over løypa

Turen markerer slutten på sesongen for Skolekorpset, og etter dette tar korpset en velfortjent sommerferie.

 –Vi håper at mange vil ta turen sammen med oss denne dagen, og vi krysser fingrene for godt vær, sier Tostrup som ser frem til arrangementet.

 Hun sier videre at det ikke er  snakk om  å gå i tog med uniform  slik som på 17. mai, men i løpet av turen skal Glomfjord Skolekorps holde 3 uformelle mini-konserter.

Skolekorpset er i dialog med «Trim i lag» i Glomford, som vil være en samarbeidspartner på turen.

Dette gjør at det kanskje blir mulighet for bålkaffe og saft på turen også.

KORPSET I DAG:

Glomfjord skolekorps er et lite janitsjar-korps med 5 aktive medlemmer og 4 aspiranter som denne våren har blitt integrert i korpset.

I tillegg er det 5-6 voksne støttespillere, som gjør det mulig å gjennomføre øvelser, konserter og andre spilleoppdrag.

Korpset ønsker seg flere medlemmer, og gamle og nye medlemmer er hjertelig velkommen til å ta kontakt dersom de har noen spørsmål.

Bakgrunn for arrangementet er denne utlysningen fra Norges Musikkorps Forbund, der Glomfjord Skolekorps var så heldig å bli trukket ut som et av korpsene fra Nordland:

https://musikkorps.no/korps-pa-friluftstur-2018/

Gjensidigestiftelsen har  gitt penger til at 24 spreke korps/drilltropper (12 i Troms og Finnmark og 12 i Nordland) får tildelt 20.000,- hver for å arrangere én konserttur hver i en oppmerket turløype i sitt nærområde løpet av prosjektperioden fra 1. mai til 15. september.

  • På denne turen skal korpset fremføre flere musikk/drill-innslag underveis på minimum 30 minutter til sammen (ett eller flere musikkstykker/koreografier kan fremføres mer enn én gang), for eksempel 3 stopp langs turløypa á 10 minutter eller annen inndeling hvis det er ønskelig.

  • Korpset bør også ha en plan for avlastning for de som bærer de tyngste instrumentene slik at turen blir hyggelig for alle.

Få med publikum/turkamerater

Korpset skal også invitere med seg publikum/turkamerater via lokale turlag, medieoppslag og sosiale medier. Det viktigste er at korpset blir godt synlig i nærmiljøet. Inviter gjerne med en politiker eller to!