Bassenget på Inndyr har vært stengt i over et år. Over et år er ganske lenge når du er åtte år. I allefall når det aller beste du vet er å flyte rundt i klorvann, dykke og stupe kråke i vannet. Over et år er lenge når du har innmari kjedelige foreldre som nesten aldri gidder å dra til badeland.

Ventetiden var over på mandag. Tekstmelding fra lærer tikket inn på fredag. «Ta med badetøy, vi satser på svømming i siste time mandag. Med forbehold om at konserten er ferdig»

Det skulle nemlig være konsert på skola den samme mandag. I følge åtteåringen måtte dette kunne gå bra. Han der RAVI måtte da klare å synge de sangene sine på en snau time slik at hun endelig kunne lufte svømmehuden mellom tærne.

Det var en meget indignert åtteåring som ble hentet på skola mandag. Han der selvsamme RAVI sto ikke særlig høyt i kurs. Han hadde sagt ja når noen (som heller ikke står høyt i kurs) i salen hadde bedt om ekstranummer. Og sunget opptil flere sanger etter at han egentlig hadde sunget seg ferdig!

Dette medførte jo at svømmetimen ikke ble noe av. De fikk lov å komme inn og se på bassenget. Kjenne på vannet. Og så var det slutt.

Ettermiddagen ble tilbrakt mumlende over et puslespill på 500 brikker. Klagebrev til RAVI ble sterkt vurdert, men hun landet på at det jo egentlig ikke var hans feil.

Det ble ikke bedre av at hun etter å ha tenkt seg om innså at kommende mandag er hun heller ikke på skolen. Vi er nemlig i Sverige. På årets siste campingtur.

Og det ble værre. For planlagt avreise var i dag. Torsdag. Og på slutten av dagen tikket det inn ny tekstmelding fra læreren. «Siden det ikke ble svømming på mandag tar vi en ekstra time i morgen, fredag. Ta med badetøy.»

For dere som nå sitter og nesten gråter på vegne av vår stakkars badeklare åtteåring. Turen til Sverige hadde altså en aldri så liten gulrot. I tillegg til teknisk museum har de altså et alldeles flott og nydelig badeland i Skellefteå. Den opprinnelige planen var badeland og dyrepark i Lycksele, men det var stengt for sesongen. Så da ble det Skellefteå. Med badeland. I timesvis. Noe som burde få RAVI ut av hundehuset og humøret på riktig vei.

Det eneste som bekymrer meg er at vår kjære tiåring utbrøt i det vi skulle begynne å kjøre: «Pappa! Har du husket å tømme barskapet i vogna? Du får jo ikke med kvote tilbake hvis du tar med masse inn..» Montro om gryter har hatt ører på tidligere sverigeturer…