Midt i fiskelukta på Fiskesprelldagen på kaia, har  Lions Club satt opp telt og stand, hvor de markerer sitt eget hundreårsjubileum.

Lions Club ble startet av forretningsmenn i Chicago i 1917, for å bidra til å bedre forholdene for vanskeligstilte grupper i samfunnet. I Meløy har de holdt på siden 1965, og her har vi etter hvert blitt godt vant til å se representantene i gule vester som samler inn penger til ulike allmennyttige formål.

Lokalt og nasjonalt

Egil Kolvik er president i lokallaget i Meløy, og har vært en del av Lions i Meløy i 40 år, og kan det meste om organisasjonen, både lokalt og internasjonalt.

- Vi jobber alltid for å skaffe penger til ulike formål. Det kan være lag og foreninger, sykehjem, barnehager og skoler som trenger støtte til ulike tiltak. Særlig er vi opptatt av rusforebyggende arbeid for barn og unge, og bare det siste året har vi gitt bort nesten 50.000 kroner til ulike arrangementer og andre tiltak. Over 60% av pengene går til lokale prosjekter, men som forening skal vi også bidra til nasjonale og internasjonale satsinger.

Bidrar overalt

PR-sjef og kasserer i klubben, Herbjørn Steira, har nesten like lang fartstid som presidenten, og kan fortelle om en lang rekke lokale prosjekter som har fått støtte fra Lions Club i mange år.

- Vi har bidratt så godt vi kan gjennom mange år nå, og det skal vi fortsette med. Vi har fadderbarn, hjertesaker og engangsprosjekter som får støtte, som elektroniske skyteskiver for skytterlaget, konsertstøtte til MesDames, tilskudd til knutepunktet og bidrag til idrettlag og idrettshall. Blant annet så ga vi nettopp ti tusen kroner til den rusfrie ungdomskonserten i Glomfjord forrige fredag, og i dag leide vi inn Reipå Hornmusikk for å spille bursdagskonsert for oss, forteller Herbjørn ivrig.

Flere medlemmer

Meløy Lions Club har i dag 23 medlemmer, hvorav fire er kvinner.

- Det er klart vi ønsker oss flere medlemmer, sier president Egil. - Vi kan by på et godt sosialt fellesskap, med meningsfylt arbeid, og vi møtes på loftet på Ørnes Hotell hver første onsdag i måneden. Alle som ønsker å bidra, er hjertelig velkommen, avsluttet presidenten.