Årets TV-aksjon «Barn – ikke brud» satte ny innsamlingsrekord, og beløpet var mandag 25. oktober klokka 12 kommet opp i 243 millioner kroner.

Rødøy kommune ligger igjen i landstoppen med 148,95 kroner per innbygger, de er med det på åttende plass i landet. I Nordland har de bare Træna og Lurøy foran seg i statistikken. Gildeskål har samlet inn 58,92 kroner per innbygger, og Meløy 41,99 kroner.

Digitale bøsser

Ser vi på de digitale bøssene, er det Myken som ligger best an i Rødøy med 13000 kroner, noe som er godt over 1000-lappen per folkeregisterført innbygger. I Meløy skiller en 50-lapp bøssene til Glomfjord grendelag og Ørnes grendelag med henholdsvis 21950 og 21900 koner. I Gildeskål er det kun ei lokal digital bøsse med Inndyr skole og SFO, de har samlet inn 13430 kroner.

Det er mulig å gi penger til aksjonen frem til 7. november, så det er enda sjanse for dem som ikke har fått gitt. Eller om du vil gi litt til!

Tombola og lapskaus

Glomfjord barnehages digitale bøsse inneholder 12160 kroner. De hadde basar, familie og kjente av barna i barnehagen kunne da komme og kjøpe seg lapskaus, kaffe og kaker.

- I tillegg ble det solgt lodd, og vi hadde tombola. Premiene til lotteri og tombola ble gitt av foreldre og de lokale bedriftene i Glomfjord, forteller styrer Marthe Barvik.

- Det ble fullt hus, god stemning, og vipps gikk varm underveis i en hektisk halvannen time i barnehagen, smiler hun.

Da basaren var slutt ble det klart at det var ny rekord for inntekter på basar i barnehagen. Hele 12 160kr fikk de samlet inn, alt gikk uavkortet til TV-aksjonen.

- Glomfjord barnehage ønsker takke alle som bidro til et fantastisk godt resultat på basaren. Dette gjelder alle de som kom på basaren og kjøpte lodd og mat, og alle bedriftene og foreldre som ga så mange flotte premier til lotteri og tombola.

Ivrige unger prøver seg på tombola. Foto: Glomfjord barnehage