Til sommeren vil Meløy Kommune få sin nye økonomisjef på plass. Eva Stokvik (54) fra Inndyr har takket ja til stillingen

, og hun gleder seg veldig til å komme tilbake til kommunal virksomhet. Hun har tidligere jobbet som økonomisjef i Gildeskål inntil hun for fire år siden gikk over til privat næringsliv. Først et par år som bank manager i Gildeskål Sparebank, før hun gikk over til stilling som fagansvarlig for kommuneregnskap i Arena Norge. En bedrift som leverer budsjett og styringssystemer til kommuner.

- I det siste har jeg kjent på at jeg ønsker meg tilbake til kommunal virksomhet, og jeg synes Meløy virker som en spennende kommune, med omstillingen de har vært gjennom og med mye som skjer, sier hun.

Jobben i privat sektor har nok også styrket grunnlaget for å ta fatt på utfordringene i Meløy.

- Jeg har nok blitt ganske dreven på dette med kommuneøkonomi, og håper at jeg kan tilføre nye tanker om både digitalisering og bedre systemer til Meløy kommune, sier Eva.

Hun bor på Inndyr sammen med Johan Herman Valke, og skal nå pendle til jobb på Ørnes.

- I jobben for Arena pendlet jeg til Bodø, så nå blir det faktisk kortere reisetid. Dessuten har jeg kjøpt meg motorsykkel, og da er det bar fint å kunne lufte seg litt på tur til jobb, ler hun.