- Det er så fint her på Meløya, og da mener jeg både naturen og folkene som bor her.

Femten år gamle Charline Bini fra Lyon i Frankrike har kommet til Meløya som utvekslingsstudent, og går siste året på ungdomsskolen her. Og hun er svært fornøyd med mottakelsen hun har fått.

- Alle jeg treffer er så hyggelige, og hele øya bidrar til at jeg blir integrert i lokalsamfunnet her. Folk er så snille med meg, sier hun.

Flerspråklig Charline snakker både fransk, engelsk og tysk, og satser på å lære seg norsk i løpet av året.

- Jeg liker å lære språk, og jeg gleder meg til å bli bedre i norsk. Det er jo en av grunnene til at jeg gjør dette. I tillegg til at jeg vil lære landet å kjenne. Jeg visste ingen ting om Norge før jeg dro hit, ler hun.

Hun er storfornøyd med det hun har lært om Norge så langt.

- Skolen her på Meløya er veldig bra. Jeg kommer fra en skole med over 500 elever, men jeg synes det er bedre her. Kortere skoledager, gjør at jeg får mer fritid også, slik at jeg kan treffe venner, gå turer eller ri… Men jeg savner dansen. I tillegg til familie og venner er det den jeg savner mest hjemmefra. Hjemme i Frankrike trente jeg dans hver eneste dag sammen med venner. Her har jeg blitt instruktør på barneballett, og det er gøy, men det blir ikke helt det samme. Men jeg har begynt litt med riding, og har dratt til Ørnes noen ganger for å ta ridetimer, sier Charline, som gleder seg til å bo ett år som familiemedlem sammen med Silje Endal og Asgeir Vatndal Johnsen og deres tre døtre.

- Det er litt vanskelig å si hva som har vært best til nå… Det må kanskje være totalopplevelsen, det å få bo på Meløya og bli en del av en ny familie og et nytt samfunn, sier hun ettertenksomt.