Årets ørnesruss har uten tvil laget en av de beste russerevyer jeg har sett. Og jeg har sett to! Men denne revyen tåler sammenligning med mange vanlige show, og var preget av solide skuespillerprestasjoner, flinke sangere og god koreografi.

Det var fullt hus i kulturhuset i Glomfjord, da rødrussen bød på drøyt halvannen time med show og humor på fredag og lørdag. Og publikum lo og klappet om hverandre, til en revy full av gode lokale poenger, god og ond humor som sparket både oppover og litt sidelengs.

Kommuneøkonomi og helse

I løpet av forestillingen satte de søkelys på et bredt spekter av lokal problematikk, som da ordføreren «ble stevnet» for Luksusfellen og fikk kjeft for å ha finansiert Louis Vuitton-veska til en lokal gründer og i tillegg kjøpt uhyre dyre datagreier til alle på rådhuset. Vi fikk også et godt blikk på framtidens effektivisering av helsetjenestene på sykehjemmet. Der klarte en  travelt innleid vikarpleier, med oppgradert selvtillit,  både å traktmate og servere de eldre, før hun foretok en effektiv, men brutal amputasjon på tur ut.

Effektivisering: Superpleieren Marlene Rendal, viser konsekvensene av hurtigmating, og lar det gå ut over pasient Rungtawan Kaewinta.

Effektivisering: Superpleieren Marlene Rendal, viser konsekvensene av hurtigmating, og lar det gå ut over pasient Rungtawan Kaewinta.

Isbiter og trappetrinn

Kommunen og næringslivet måtte også unngjelde for å ha begynt å selge Svartisen – sikkert for å friske opp whiskyen på kommunestyremøtene. Men selv foreslo de, via et kjapt næringsseminar, å selge Fykantrappa, trinn for trinn, inntil alle fjorten millioner trinn var solgt.

Næringsseminar: Andreas Enga er inspirert av SvaIce og skal selge Fykantrappa, trinn for trinn.

Næringsseminar: Andreas Enga er inspirert av SvaIce og skal selge Fykantrappa, trinn for trinn.

Internt men ikke fremmed

Et par av numrene var hentet fra russens egen skolehverdag, hvor de på en flott måte fikk vist hva dagens elever må slite med, både når det gjelder lærere, fraværsgrense og besøk hos helsesøster. Herlig parodiert og med god innlevelse, fikk de fram latter fra alle, men kanskje særlig de som kjenner til skolen fra innsiden.

Gode skuespillere

Revyen var kollektivt godt gjennomført forestilling, men jeg la særlig godt merke til Andreas Engas tolking av Tore på Sporet, samt revysjef Bjørn-Einar Hagevik Pettersen sine sceneprestasjoner. Alltid like behagelig tilforlatelig, enten han spiller seg selv eller går levende inn i rollen han tolker.

russerevy_07

: Revysjefene: Marlene Rendal og Bjørn-Einar Hagevik Pettersen sydde forestillingen sammen på mesterlig vis, gjennom sin evige jakt på den røde tråden.

Solid

Alt i alt ble dette en frisk og flott forestilling, akkurat som man forventer fra en russerevy. Det som kanskje skilte denne ut var det gode spillet og timingen, samt fine sømløse overganger ved hjelp av et godt lite orkester. Enkelte scener kunne med fordel vært gjort mer kompakte, men jevnt over var forestillingen gjennomarbeidet og solid. Innimellom falt det både gloser og setninger som kunne bli sterk kost for de minste blant publikum. Men tar du med deg små unger til en russerevy, så fortjener du litt forklaringsproblemer etterpå!

russerevy-forside

Se hele bildeserie i vårt galleri!