– Dette er et tilbud som vi ønsker velkommen med åpne armer. Med etableringen av squashhallen ser vi betydningen av hva ildsjeler som står på betyr for befolkningen, sa Bjørnvik under sin åpningstale.

Lang prosessVaraordføreren fikk æren av å åpne hallen klokken 12:00 lørdag 16.oktober. Ønsket om en squashhall på Ørnes har eksistert i flere år, og stått på agendaen til styret i Ørneshallen over lengre tid. Men det var først da Sparebank1 Nord-Norge kom inn på banen i juni 2019 at prosjektet kunne bli realisert.

– Da Sparebank1 ga oss midler og finansiering kunne vi gjøre tankene om til en realitet. De har støttet oss med 1,5 millioner via Samfunnsløftet, forteller Helge Kolberg som er daglig leder i Ørneshallen og byggeleder for prosjektet.

– Dette er et arenaløft som skal skape aktivitet ute i lokalsamfunnet, og det er veldig gøy å være del av et så ambisiøst prosjekt, sa Kristian Haubakk fra Sparebank1 Nord-Norge.

Grunnarbeidet startet i september 2020, og prosjektet har en kostnadsramme på rundt fem millioner kroner.

Varaordfører i Meløy kommune, Mette Bjørnvik (H), fikk æren av å åpne squashhallen. Fra venstre: Kristian Haubakk i Sparebank1 Nord-Norge, Mette Bjørnvik og Lene-Marie Olsen som er styreleder i Ørneshallen. Foto: Eirik Holdal

I tillegg til Sparebank1 Nord-Norge er Yara, Statkraft, Nova Sea, Nordenfjeldske Bykreditts Stiftelse og Meløy kommune bidragsytrere for realiseringen av hallen. Ørneshallen SA som står bak prosjektet har også solgt andeler til idrettslaget og privatpersoner.

– På toppen av den finansielle støtten har vi en egen innsats i prosjektet, informerer Kolberg.

Banene er bygd av leverandøren ASB SquashCourts, hvor arbeiderne kom fra Tjekkia.

Kristian Haubakk (t.v) fra Sparebank1 Nord-Norge og Wiggo Olsen som er i Norgestoppen innenfor squash, spilte den første kampen i den nye hallen. Foto: Eirik Holdal

Håper på å nå barn og ungeLene-Marie Olsen som er styreleder i Ørneshallen håper at innbyggerne tester ut det nye tilbudet til kommunen.

– Dette er et tilbud som kommunen trenger og som vi håper folk vil benytte seg av. Spesielt håper vi at barn og unge får øynene opp for hvor gøy squash kan være.

Hun håper at det blir dannet en egen squashklubb etter hvert, hvor de som ønsker å bli god innenfor sporten har en mulighet til nettopp det.

Wiggo Olsen som er rangert som nummer 8 på landsbasis innenfor squash holder introkurs for påmeldte.

Varaordfører Bjørnvik trakk frem hva et slikt tilbud kan bety for kommunen.

– Et squashtilbud vil være et nytt tilbud i et allerede godt og variert fritidstilbud i kommunen. Det å ha et slikt tilbud vil være viktig med tanke på rekruttering fremover. Å ha et godt tilbud utenfor arbeidstid er veldig viktig.

De fremmøtte fikk servert kaffe og kaker. Foto: Eirik Holdal

Hva er squash?

Squash eller skvåsj er en innendørs racketsport. Navnet viser til den myke ballen som brukes i dette spillet.

Squash spilles vanligvis av to spillere, men også noen ganger av fire i doublekamper. Squash spilles i innendørs baner som har fire vegger, og med standardiserte racketer og en liten, hul, gummiball. Squash regnes som en meget fysisk krevende sport.

Kilde: Wikipedia

Les også:

Gladnyhet for fiskerne i Meløy: Tirsdag åpner fiskemottaket på Bolga igjen!