Det var 8.klasse ved Inndyr skole og deres foreldre som arrangerte julemessa. Det er tradisjon at dette klassetrinnet tar seg av ei liknende tilstelning hvert år i november, kan Håvard Christensen fortelle. Til skoletur -  Inntekten fra julemessa skal gå til klassetur for elevene etter endt skolegang i 10. klasse.

Kafé hører med under messer i kulturhuset. All mat som ble solgt der var laget av foreldrene.

Håvard selv hadde laget ei flott kake. De som besøkte messa var kjent med den på forhånd.

- Ja, et bilde av den var lagt ut på Facebook for å skape litt blest om arrangementet.

Da vi besøkte julemessa valgte vi å ta kontakt med utstillere som hadde møtt opp med egne produkter.

Hovedyrket til Einar Thomesen fra Sandvik er i dag anleggsarbeid. Men da han bodde i Bodø, jobba han i ti år hos Coop Mega på City i ferskvareavdelinga.

- Jeg liker å lage mat, og produserer fortsatt gjerne blant annet både hvit og brun gomme, slik jeg gjorde i byen.

Hege og Einar Thomesen solgte matvarer på julemessa.

Strikkepinner, heklenåler Jeg blir imponert når jeg ser hvor mye fint Pranom og Sumalee har lagt ut på bordet der de sitter.

De kommer begge to fra Thailand, og har litt erfaring med liknende håndarbeid fra heimlandet. Men det er etter at de kom til Gildeskål at strikkepinner og heklenåler virkelig er kommet i bruk.

- Etter at jeg er kommet heim fra språkundervisning på voksenopplæringa om ettermiddagen, er hekling en trivelig fritidsaktivitet for meg, sier Sumalee

Håndarbeid, vakkert presentert av Pranom Khakhum og Sumalee Chim – im

Åse Bente Bergseter Larsen går gjerne tur i skogen, for der finner hun ofte råmaterialer til de gjenstandene hun lager. Hun sier at det alltid dukker opp noe nytt hver sommer.

Fra naturen ble det presentert produkter laget av Åse Bente og Kristine Bergseter Larsen.

Vi står lenge og beundrer en dekorasjon som kan passe å ha ved ei inngangsdør, og vil gjerne høre hva den er laget av.

- Tønnelokket som danner bunnen, har jeg  fått hos noen gammelkara. Kjukesoppen, nevra og  det meste av det andre i dekorasjonen har jeg funnet i skogen, forteller Åse Bente..