På en time ble de siste femti års skolehistorie presentert ved hjelp av sang og musikk, dans og historiefortelling. Elevene stilte med tidsriktige og fargerike kostymer fra hvert tiår. Den lille gymsalen på Halsa skole var helt full da elevene inviterte til åpningsforestilling fredag.

Halsa skole fyller 50 år, og elevene har lagd en kjempeflott jubileumsforestilling som handler om skolehistorien. Her fremfører en gruppe jenter fra mellomtrinnet sangen «Lyckliga gatan» fra 60- tallet.

Lyckliga gatan

Først ute var 60- tallet. 11 jenter utkledd i typiske husmorsklær fra 60- tallet, sang «Lyckliga gatan» med full trøkk og innlevelse. Så var det fortellernes tur. Gabriel Nymo (9) og Rebekka Helen Lyngstad (12) fortalte oss at arbeidet med å bygge skolen ble påbegynt i - 67 og avsluttet i - 68. Så var altså skolehistorien til Halsa skole i gang, og elevene hoppet raskt frem til 70- tallet. 1- 3 klasse sang "Smurfesangen" fra 1978, før Lea Kristin Solhaug (11) og Marie Tømmerborg Dawson (6) tok for seg året 1973.

«Drømmedame» fremført av en gruppe jenter fra 5. og 6. klasse.

-1973 var masse farger, slengbukse, platåsko, Kiss, Abba, og ikke minst Ford mustang, sa Lea Kristin Solhaug, til humring fra salen. De fire fortellerne hadde mye å gjøre på scenen. Ikke bare skulle de delta sammen med klassene sine som korister, men stå for historiefortellingen mellom numrene også. Med punkerhår, hockeysveis og 60- talls-kjoler introduserte de hvert tiår på en ikke- jålete og humoristisk måte.

Mest 2000- tall

Så kom låter fra 80, 90 og 2000- tallet som Ta en potet fra Portveien 2 (80- tallet), Drømmedame av Trang Fødsel (90- tallet), «Sommerhit 2018» og «Bli med Dansen» 2018. Alle de fire fortellerne stod på scenen for å introdusere 2000- tallet.

- 2010 ble det store teståret i skolen, sa de. Så holdt de pusten.

- Test, test, test, test, test, sa de unisont i kor, noe som skapte applaus og latter i salen. Til slutt deltok alle elevene på "Bli med dansen". Det var en tydelig fornøyd rektor Mona Mork som holdt tale til elevene etter at åpningsforestillinga var ferdig.

- Jeg er så stolt av dere elevene som har lagd en så flott forestilling! Tenk at dere greide å gjøre det! sa rektoren.

Popstjerne for en dag

De fire fortellerne Gabriel Nymo (9), Rebekka Helen Lyngstad (12), Lea Kristin Solhaug (11) og Marie Tømmerberg Dawson (6) syntes det var gøy å være dagens fortellere på scenen.

-Det føles litt som å være popstjerne for en dag. Det er et press fordi du vet at alle vil du skal gjøre det bra. Den beste følelsen er når lærerne skryter og er stolte av oss, mener Rebekka.

- Fikk dere sove godt i natt før forestilling? lurer Framtia på. De fire barna rister på hodet.

- Nei, jeg sov nesten ingenting. Du får skikkelig sommerfugler i magen, sier Gabriel Nymo (9).

- Ja, det er vanskelig å sove når du vet du må gjøre det bra. Jeg leste litt feil på generalprøven, var nervøs og veldig spent før forestillinga i dag. Heldigvis gikk det veldig fint. Det har vært gøy å lære om ting som skjedde lenge før vi ble født, forteller Marie som er aller yngst.

Etter forestilling var det frukt i skolehallen til alle som ville ha.

Stolt av Marie (6)

De tre eldste er veldig imponert over Marie.

- Hun hadde fått de ordene som var vanskeligst og lengst å lese opp, men var kjempeflink. Skikkelig imponerende! Jeg er veldig stolt av Marie i dag, sier Rebekka.

- Frister livet i rampelyset da, synes dere? spør Framtia.

- Ja, det frister veldig. Med en gang du får smaken av noe, så vil du ha mer. Det er akkurat som å drikke O- Boy. Med en gang du starter å drikke av glasset, så vil du bare fortsette, sier Lea Kristin Solhaug og ler.