Søskenparet ønsker Framtia velkommen inn i lobbyen. Her blir vi møtt av spektakulære bilder fra naturen i Meløy. Overnattingsrommene er illustrert med bilder fra industriens spede begynnelse i Glomfjord og helt frem til solcellefabrikken Norwegian Crystals i dag.

- Det første turistene ser når de kjører inn til Glomfjord er Norwegian Crystals og Yara. Den røde tråden ønsker vi skal gå igjen på hotellet også, sier Line Peggy.

Alle rommene er illustrert med et bilde fra en utvalgt industribedrift i Glomfjord. Det første rommet markerer starten på industrihistorien i bygda. Bildene viser rallarne som arbeider på toppen av Fykan.

Topp moderne 20 av totalt 52 rom er oppgradert. Hvert rom har fullt utstyrt kjøkken. Romløsningene er endret, de har oppgradert sprinkelanlegg på alle rom og installert fibernett. Hvert rom er unikt designet med et heldekkende vegg- til- veggbilde fra en utvalgt industribedrift i Glomfjord. Etter at hotellet stod ferdigstilt i juni, har de allerede fått mange telefoner fra bedrifter som ønsker å bestille rom, og som ber om å få booke det de kaller «vårt eget rom» til gjestene sine.

- Og det er jo artig! Målet vårt er at kundene våre skal få tilhørighet til hotellet, sier Anne- Marit smilende, i det hun viser oss suiten som er dedikert til Yara. På veggen henger et bilde som er tatt rett etter krigen da Hydro etablerte seg i Glomfjord, og viser fiskerbåter som var innleid for å kaste loss på kaia.

Yara har fått sin egen suite. Bildet på veggen er hentet fra Industrimuseet i Glomfjord og er tatt rett etter krigen da Hydro etablerte seg i bygda.

Bygget som ble tegnet i – 62, ble opprinnelig brukt som hybelhus for Hydro. Hotellet har vært drevet som leilighetshotell i mange år. Hovedkunden er fortsatt industrien. Et steinkast fra hotellet ligger Yara- fabrikken.

- Industriparken er det som gjør det mulig å ha helårsdrift på hotellet her. Vi har mange folk fra industrien som overnatter her, ikke bare turister, forklarer Line Peggy.

Hedrer industrien Vitar eiendom som drives av daglig leder Geir Ludvik Olsen, mannen til Anne- Marit, overtok hybelhuset i 2007. For fire år siden fikk de en henvendelse fra industriparken, som ønsket et bedre overnattingstilbud for sine gjester i Meløy. Det var da de begynte å se på mulighetene for en oppgradering. Selskapet har lenge vært i en søkeprosess med banken, som i utgangspunktet var skeptisk til å satse på grunn av nedgangstider i etterkant av REC- krisen. Til slutt fikk de innvilget lån, og de har investert 5, 5 millioner kroner totalt i prosjektet.

Selskapet har designet alt selv.

-Jeg mener vi skal ha som mål å være veldig lokalt forankra. Hadde det ikke vært for industrien, ville hverken vi, Glomfjord eller hotellet vært her. Og grunnen til at vi blir boende, det er jo at vi trives med å bo i ei industribygd. Så på en måte kan du si at designet vårt er en honnør til industrien, forteller Anne- Marit.

Opplevelsespakker Søstrene vil også satse på å tilby gjestegrupper og bedrifter møtelokaler med mat, pluss arrangere temakvelder som skal gi en mer helhetlig opplevelse i form av matservering og historiefortelling. Søstrene har i flere år drevet Rallarbrakka på toppen av Fykantrappa. Der forteller de om Glomfjords kraft- og energihistorie, Operasjon Muskedunder og rallarne. Det er et konsept de ønsker å utvikle videre på hotellet nå. Å tilby såkalte opplevelsespakker til turistene, der både mat, turer og opplevelser inngår i en helhetlig pakke er blitt stadig mer vanlig i turistnæringen de siste årene. Utfordringen fremover blir å koble seg på Bodø- markedet for å få flere turister til Meløy. I Glomfjord finnes det gode muligheter både for ski- og fjellturer, guidede turer på Svartisen og Fykantrappa, mener de.

I hotellobbyen finner vi dette bildet tatt fra Svartisen. – Antakelig et av de mest nasjonalromantiske bildene vi har, sier Anne- Marit.

-Turistene i dag vil bli underholdt i alle ledd. Målet vårt er at Glomfjord ikke bare skal være en transportetappe på vei til et annet sted. Lykkes vi med det, har vi oppnådd suksess, avslutter Anne- Marit.