Framtia er på MFK Futsal Cup i Glomfjord. Det er første gang det arrangeres Futsal Cup i Glomfjord. Ett av de åtte påmeldte lagene er Bella Napoli, oppkalt etter Sallabas pizza- restaurant Bella Napoli på Ørnes. I garderoben feirer laget at de nettopp har klart å spille uavgjort mot unglaget Pussycat Futsal.

- Selvfølgelig skal vi vinne. Hvis ikke hadde vi ikke vært her, sier Sallabas lattermildt.

Mye humor Gjennomsnittsalderen for spillerne på Pussycat Futsal er 27, mens Bella Napoli har en gjennomsnittsalder på 40 år. Guttene på Bella Napoli pleier å møtes i Ørnes-hallen ukentlig for å trene.

- Hvordan er formen da? lurer Framtia på.

- Upåklagelig! Utbryter Frank Wiik Rendal (43) og ler.

- Dere er ikke overrasket over høyt nivå i år? Spør Framtia  - Nei. Nivået er overraskende dårlig i år! Kommer det kjapt fra Håvard Limstrand Dybvik (38). Bella Napoli har så langt spilt 1- 0 mot Halsakameratene og 3- 0 mot Salmon Killers. Etter uavgjort spill er de klare for kvartfinalen.

- Vi er selvskrevne favoritter. Det er synd ingen andre synes det, spøker Erling Holm Olsen. Høy temperatur Årets Futsal- cup er en arvtaker etter den tidligere Baroncupen som hvert år ble arrangert av Glomfjord Idrettslag i Glomfjord. Christer Bonsaksen som er årets turneringssjef er fornøyd med oppmøtet. Sammen med broren Eirik har han nok å henge fingrene i under årets turnering.

- Det er ekstra artig at det bare er lokale vennelag som er påmeldt. Det gir en ekstra temperatur i kampen og høyt konkurranseinstinkt, men så fort spillerne går av banen er de venner igjen etterpå, sier Christer.

Brødrene Bonsaksen har vokst opp med fotballspilling i Glomfjordhallen. Under lørdagens turnering hadde de mye av ansvaret for lyd og logistikk. F.v Eirik Kildal Bonsaksen og Christer Bonsaksen.

Artig på kamp: F.v Mathias Eliassen Amundsen (7), Truls Eliassen (25) og Simen Eliassen Amundsen (10).

Fulle tribuner Det var fulle tribuner under lørdagens turnering i Glomfjordhallen. Blant publikum treffer vi Mathias Eliassen Amundsen (7) og Simen Eliassen Amundsen (10) fra Reipå. De er på kamp sammen med onkel Truls Eliassen (25).

- Jeg har vært på Baroncupen i mange år, så for meg er det mye nostalgi, sier Truls.

Mathias og Simen heier på Pussycat Futsal.

- De er gode. Mange av dem har jo spilt på Meløy FK før, sier Simen.

Guttene forteller at de ser mye fotball hjemme. Favorittlaget er Manchester United.

- Det er vel litt høyere nivå der?

- Ja, nivået er mye lavere her. Vi har sett noen spillere med store mager. Bella Napoli har sikkert spist for mye pizza. Et lag er også helt uten hår, sier Mathias lattermildt.

- Hvilket lag tenker dere på da? Spør Framtia nysgjerrig.

- Stølkameratene. De er visst det laget med de eldste spillerne her. Navnet passer bra, synes Simen.

Vinnerne av årets Futsal Cup: Foran fra venstre: Anders Slettmyr, Benjamin Stegli, Mads Myrvang. Bak fra venstre: Martin Haugberg, Christer Bonsaksen, William Leonhardsen, Wojciech Nowakowski, Vitalik Agapov og Mathias Leonhardsen.

Kvartfinale Det nærmer seg kvartfinale for Bella Napoli. I det guttene går ut av garderoben er det god stemning.

- Nå må vi bare kjøre på og hente ut alt vi har av krefter, sier kaptein Sallabas.

Allikevel taper de 2- 0 mot Los Jefes. Guttene henger litt med hodet i det de går av banen.

-  Vi var for dårlig i kvarten. Det er bare sånn det er. Trass i det er vi godt fornøyd med årets resultat allikevel. Ingen av oss er noen ungfoler lenger, sier lagleder Sallabas etter kampen.

- Så nå blir det vasking i kveld som straff? Spør Framtia.

- Ja, kanskje det, smiler Sallabas.

Etter litt snakk om kampen i garderoben, er den gode stemninga raskt tilbake.

- Nei, nå blir det gravøl! Utbryter Frank, som ser ut til å komme seg fort etter tapet.

Til slutt er det Pussycat Futsal som vinner årets Futsal- turnering i Glomfjord. Etter en knusende seier mot Los Jefes vinner de overlegent 9- 2 i finalen.

- Det var vel fortjent, sier Mathias og Simen til slutt.