Det er ikke feil å si at John Olaf Johansen er kommet hjem. Nå som han er ny teknisk sjef i Gildeskål.

- Joda, at jeg er oppvokst i Sundsfjord og bruker masse tid på hytta på Riseneset ved Kjøpstad – dét spilte nok med da jeg søkte på jobben, smiler 51-åringen bak kontorpulten i tredje etasje i kommunehuset på Inndyr.

Vil utvikle - Kommunal forvaltning er helt nytt for meg, så læringskurven er bratt. Men selv om mye i en kommune er fastlagt, er jeg opptatt av å få til utvikling, slik som jeg er vant til å jobbe i det private næringsliv, forteller han.

De siste årene har han nemlig nettopp utviklet, i Elektro i Bodø. Leder i automasjonsavdelingen, sentral i sterk utvikling på fagfeltet ventilasjon – sterk økning i stab, omsetning.

- I entreprenør-verdenen lever vi av fornøyde kunder, og de vil man ikke miste. Jeg liker å tenke på befolkningen i kommunen som kunder – de skal føle seg velkommen og få tjenester som de er fornøyd med – behandlingstiden skal være til å leve med, understreker ny-sjefen.

Ingeniør, to fagbrev John Olaf begynte ut med elektro-utdanning i Bodø/Saltdal og fagbrev som energimontør, deretter jobb for Elektro i byen, og nytt fagbrev, som elektriker. Så var Svartisen-utbyggingen spennende – han ble med som serviceelektriker i 3-4 år. Nå var John Olaf imidlertid ‘skoleklar’ igjen, og tok utdanning som elektroingeniør, før noen år i Oslo i jobb for Siemens. I 1999-2000 ble hjemlengselen for sterk, og han og hans Anita Aspvik vendte hjem – han til jobb i Salten Kraftsamband, deretter Dragefossen Energi.

- Etter hvert fikk jeg jobben som sjef for fiberutbygging, i Salten Bredbånd. Jeg har alltid likt utviklingsarbeid, og dét ble det mye av også da jeg kom til Elektro i 2010.

Tenker lærlinger Fra 7. august i år har imidlertid John Olaf lederstilling i Gildeskål.

- Her i teknisk avdeling er vi 12-15 ansatte med masse kompetanse. Men mange er jo godt voksne, så vi trenger å fylle etter med yngre folk. Jeg har jobbet mye med systemer for å ta inn og ta vare på lærlinger. Det vil jeg at vi skal få til her, også, sier han.

- Men du bor i Bodø….foreløpig?

- Ja, så lenge datteren vår Rikke, hun er 18 år, går på videregående i byen, så blir vi mye der, men også mye her i Gildeskål. Så får vi se hvordan det blir etter hvert.