Tore Larsen

Dyktig dirigent

Allerede i åpningsnummeret startet det med et presist og godt korps, så her var det bare å vente på godsakene. Det er tydelig at korpsets samarbeid med Gunnar Høgseth fra Misvær har vært vellykket. Korpsets 28 musikere og det 5 mann sterke bandet spilte med stor presisjon, og det var en fryd å høre på. Konferansier Jan-Børre Ingolfsen gjorde som vanlig en god jobb, med mye humor og artige kostymer binder han forestillingen sammen på en fin måte.

Steppet inn på kort varsel

Etter åpningsnummeret måtte han dessverre annonsere at Sander Aasen Pettersen, som skulle være solist på en rekke nummer, hadde mistet stemmen to dager før premieren. Det førte til at Veronika Johansen på kort varsel måtte trå til og ta noen av hans oppgaver. Og det gjorde hun med stil! De to andre sangsolistene, Ellen Seljevoll og Åshild Kolberg Steiro, gjorde også store enkeltpresentasjoner underveis i forestillingen. Selmas sang, E du nord, og Julekveldsvisa var nummer hvor korps, band og solister fungerte enestående sammen.

Anniken imponerte

I nummeret «Vidda» var Ole Edvard Antonsen byttet ut med korpsets egen Anniken Tostrup på trompet, og hun gjorde ingen skam på det mektige og fine stykket musikk.  I de andre stykkene som korps og band gjorde sammen var det virkelig en fryd å være publikummer. Det var så presist og så mye trøkk at man kunne tro man var i en mye større sal.

Alt i alt en flott forestilling, og da publikum reiste seg på allsangen i siste vers av Nordnorsk julesalme, var det ikke enkelt å holde tårene tilbake. Som ekstranummer fikk vi gjenhør med en fantastisk versjon av julekveldsvisa som var spilt og sunget tidligere i konserten. Proft og flott gjennomført av alle aktører. Nå kan jula komme!