Da vi i forrige uke besøkte Inndyr og Domus pisces, var vi også innom Newtonrommet.

 Vi ble snart oppmerksom på at det skjedde ting inne i det populære rommet. Denne dagen var det 1. og 2. klassetrinn ved Nygårdsjøen oppvekstsenter som var på besøk. En gruppe med entusiastiske elever og lærere var i full sving med å bygge og programmere roboter til å utføre forskjellige operasjoner.

Lærerne, Monika Andreasen og Marit Nilsen, kunne fortelle om elever som gikk inn for oppgavene med liv og lyst. Her var det ingen ting som var kjedelig å være med på, det var alle enige om. Tema for dagens oppgaver var tilknyttet dyrehagen. På sluttet av oppholdet i Newtonrommet samles alle elevene rundt et bord der de presenterer sine prosjekt, og forteller hva som gjør at de forskjellige figurene gjør som de gjør. Kort sagt alle de tekniske tingene rundt hver oppgave.

Starten på dagen består i å lage og programmere en legomann som de skal kunne heise opp og ned. Den oppgaven må løses før en kan gå i gang med større og vanskeligere oppgaver.

- Dette er veldig bra for elevene, de synes dette er helt supert. Vi har litt teori men det er ikke mye, forteller de to lærerne til slutt.