En hel verden er dypt berørt av krigen i Ukraina.

Med ønske om fred, demokrati og medmenneskelighet i det nye året, inviterer Meløy kommune til solidaritetskonsert med en kvartett fra Kyiv solistene i Fore kirke søndag 29. januar.

Fra Kyiv til Bodø

Flere av musikerne tilhørende Kyiv Solistene, Ukrainas nasjonale kammerensemble, bor for tiden i Bodø. Da krigen brøt ut var kammerensemblet på Europaturne, og kom seg derfor ikke hjem. Nå bruker de musikken for å spre sitt budskap om fred.

Kyiv solistene består av velrenommerte musikere fra hele Ukraina. Et flertall av ensemblets medlemmer har vunnet nasjonale og internasjonale musikkonkurranser. For sitt arbeid med å presentere ukrainsk kultur internasjonalt har ensemblet fått tittel som «Ambassadør for ukrainsk kultur i verden». Anatolij Vasylkovskij er ensemblets kunstneriske leder.

Følgende musikere gjester Fore kirke den 29. januar:

Oleksandr Kovtun (fiolin)

Natalia Zolotoper (fiolin)

Oleksandr Lahosha(bratsj)

Igor Patsovsky(cello)

Tydelig fredsbudskap

I forbindelse med konserten vil det bli holdt appell om fred på ukrainsk og norsk. Konserten vil bli ledet av Magne Hanssen.

Det er gratis inngang på konserten. Konserten har gratis inngang. I stedet for å selge billetter vil vi oppfordre publikum til å støtte organisasjonen «Leger uten grenser» og deres innsats for å hjelpe befolkningen i Ukraina.

Vipps et valgfritt beløp til "Leger uten grenser" på vippsnummer 2177. Husk å merke bidraget «Solidaritetskonsert Meløy». Pengene blir øremerket organisasjonens arbeid i Ukraina.

Arrangører er kulturkontoret og flyktningtjenesten i Meløy.