rolf hessvik

Hovedårsaken til at kvalitetskoret, som har vært aktivt siden 1964, har valgt å holde sin eneste vårkonsert i Gildeskål, er at Arild Eliassen og Britt Isabel Hansen fra Inndyr er med.

Variert program

- Fordi vi skal opptre i ei middelalderkirke, passer det godt at halve konserten består av musikk fra renessansen, forteller Arild.

 - Vi skal synge madrigaler som er korte, kunstferdige dikt med strofer på tre eller fire verselinjer. Det vil bli ganske heftig, livlig musikk.

I avdelingen for kirkemusikk skal koret blant annet synge Ave Verum Corpus, som er innledningen på et bønnevers fra slutten av 1200-tallet.

 - Vi skal først synge Camille Saint-Saëns sin versjon, og deretter vår dirigent Trond Kverno sin, med en helt annerledes melodi.

Dyktig formidlerTrond Kverno var professor ved Norges musikkhøyskole og samtidig aktiv som komponist. Etter at han ble pensjonist flyttet han til Bodø i 2011.

- Vi var veldig heldig som fikk Trond som dirigent i 2016. Han er en erfaren og allsidig mann, og veldig kunnskapsrik. En fabelaktig dirigent.

Arild forteller gjerne om dirigentens enorme formidlingsevne.

- Kjenner jeg Trond rett kommer han til å fortelle litt mellom verkene om hva som skal framføres. Han liker å gjøre det, og i en intimkonsert med mange enkeltstykker er det lett å flette inn litt informasjon.

Et lite korI mange år etter stiftelsen var Con Brio et stort kor med avdeling både i Bodø og på Mo. Nå er de bare elleve godt voksne sangere.

Deltakelse i et lite kor tiltaler både Arild og Britt Isabel.

- Det stiller ganske store krav til sangerne. Du må gjøre jobben, for det er ingen å gjømme seg bak.

De to drar til Bodin kirke hver uke for å øve mer enn to timer, men heimturen seint om kvelden er ikke noe problem.

-Etter øvelsen som kan være ganske slitsom, er vi fulle av energi.