For femtende gang inviterte Glomfjord Hornmusikkforening til En Anderledes Jul. Og som hver eneste gang ligger det store forventninger til kvalitet og fremførelse.

Med en blanding av ungt og rutinert, drevne artister og rene amatører, legger de lista høyt. Og etter fjorårets formidable jubileumsforestilling, var fallhøyden stor. Og de falt, men takket være en strålende Wanja Krogh, to durkdrevne gitarister og verdens mest joviale konferansier ble landingen myk.

Konserten åpnet med et syngende korps, som satte en behagelig dempet og sakral stemning, før de slapp til Glomfjord skolekorps på to låter. Senere bidro de med egne nummer og som backingband for andre artister. Konferansier Jan-Børre så ut til å trives på scenen. Med sin lett slentrende stil fikk han publikum til å slappe av og nikke gjenkjennende hver gang han kom tilbake til scenen. Dette bidro til en løs og ledig stemning gjennom verbale og musikalske stunt, som minsket avstanden mellom publikum og artister.

Gitarduett: Imponerende, rått og herlig med juleklassikere fra Simen Tostrup Neverdal og Tor Inge Nygård.

Gitarduett: Imponerende, rått og herlig med juleklassikere fra Simen Tostrup Neverdal og Tor Inge Nygård.

En Anderledes Jul er ikke en korpskonsert, men en liten galla som viser fram en mix av Meløys musikalske kulturliv, og det var lett å la seg imponere av bredden, selv om kvaliteten varierte en del.

Det første høydepunktet kom da Wanja Krogh gladrocket seg gjennom «Rockin’ Around a Christmas Tree». Med sjarme og utstråling, og en klar og treffsikker stemme, kunne publikum lene seg smilende tilbake, og glede seg hver gang hun dukket opp på scenen. Også unge Margit Steinbakk Jensen (14) imponerte som solist. Synlig nervøs, men feilfritt, sang hun seg vakkert gjennom sine to nummer.

Tor Inge Nygård imponerte også stort, både som gitarist og sanger. Den vanskelige «Anthem» ble stående som en av kveldens sterkeste vokalprestasjoner, mens gitarduetten sammen med Simen Tostrup Neverdal ble en herlig og frisk variant av «Come all ye Faithful» og «O helga natt».

De som satt nærmest høyttalerne var nok litt slitne av høy, crispy lyd på slutten, men da publikum fikk avslutte sammen med artistene på «Deilige er Jorden», var alt tilgitt. Alt i alt ble det en fin stund, med solister, band og orkester som ga oss en stemningsfull og god start på adventstiden.