- Det er et dugnadsbasert initiativ og badevaktene vi har stiller frivillig på dugnad for å holde åpent, forteller Randi B. Bøkestad i svømmegruppa i IL Splint.

- Vi holder stengt på sommeren og så prøver vi å åpne hver høst sånn at innbyggerne skal kunne bruke bassenget, forklarer hun.

Hun påpeker videre at tilbudet er svært godt brukt av lokalbefolkningen: - Innimellom blir det nesten for fullt, så det er veldig mange som ønsker å bruke bassenget, ler hun.

Instruktør i magen

Per nå har idrettslaget kun kapasitet til å holde åpen svømmehall og enn så lenge fins det ingen arrangerte aktiviteter i bassenget. Men Randi oppfordrer frivillige til å melde seg som instruktører.

- Hvis noen sitter med en instruktør i magen og vil bidra, så tar vi i idrettslaget imot de med åpne armer. Det hadde vært gøy å få til aktiviteter med instruktør!

- Det er veldig viktig at vi har dette tilbudet og får det til hvert år. Vi bor langs kysten og det er utrolig viktig at ungene lærer seg å svømme. Og så er det sosialt for de voksne som er med, selv om man sitter på kanten! Da kan man ta seg en kopp kaffe og skravle med kjenninger, poengterer hun.