Studieleder Daniel Antonsen er meget fornøyd.

- Åtte – ni deltakere har vært vanlig på de årlige kursene. Denne gangen er mer enn dobbelt så mange med. Vi har deltakere også fra Meløy og Bodø.

Marianne tok steget

Når vi er innom lerduebanen på Dalsvollan en iskald lørdag formiddag, treffer vi Marianne Wiik Olsen, som ei av ei handfull kvinnelige skyttere.

- Tidligere ble kurset arrangert over flere uker. Jeg synes det er veldig gunstig å få det unnagjort i løpet av ei helg, men litt tøft å ha 30 timer med teori og praktisk bruk av våpen i løpet av disse dagene.

Marianne har alltid vært veldig redd våpen.  Selv om et par av hennes onkler er aktive jegere, har hun aldri vært med på jakt. Hun grua seg før skyting med haglgeværet, ja faktisk allerede kvelden før.

- Da jeg fikk skutt et par ganger, ville jeg gjerne mestre oppgaven. Jeg hadde lyst til å treffe leirdua.. Det gikk bedre etter hvert som jeg skaut de 25 haglpatronene. Da jeg fyrte av to skudd rett etter hver andre på slutten, traff jeg på begge. Så jeg var fornøyd med avslutningen.

Under skyting med rifle på søndag på Jelstad, var Marianne påpasselig med å holde våpenet godt inntil skulderen, for hun var redd for rekylen. Selv om det smalt kraftig fra rifler ved siden av henne, klarte hun å være fokusert.

- Men jeg var likevel bort på naboens skive to ganger. Mange lukker igjen øynene når de skyter. Det var vel det jeg gjorde da de første skuddene ble løsnet, ler Marianne.

Et rekordstort antall skyttere samlet på Dalsvollan.

Skal øve mer Når jeg treffer henne igjen etter at kurset er avsluttet, har hun mange lovord om opplegget.

-  I løpet av kurset opplevde jeg å føle meg trygg takket være meget god teoriopplæring, og veldig grundig instruksjon og veiledning på skytebanen om hvordan våpen skal handteres. Det er jeg veldig tilfreds med.

Når den teoretiske jegerprøven er gjennomført og våpen er anskaffet, skal hun en ny tur på lerduebanen.

- Jeg håper å få øvd litt mer, for jeg følte ikke at jeg er så god at jeg kan gå rett ut på jakt.

Så får vi se hva som skjer videre. Jeg er nemlig ikke helt overbevist om at jeg klarer å skyte noe dyr.