Fire gode tiltak har fått barnefattigdomsmidler i Meløy for 2018. Meløy Adventures fjellsportuke for ungdom er en av dem.

- Veldig gledelig, sier Øyvind Gjersvik, som gleder seg til å ta med seg grupper på inntil ti ungdommer på et femdagers friluftseventyr i sommer.

Uka etter skoleslutt i juni, og før skolestart i august, er satt av til moroa. Fjorårets flotte opplevelser sitter enda i, og med 80.000 blanke kroner i støtte  åpnes også muligheten for å kjøpe inn utstyr.

Under fjellsportukene samarbeider Øyvind også med barnevernstjenesten og NAV. Målet er å kunne å tilby flest mulig gode opplevelser, utfordringer og varierte aktiviter i naturen.

Tilskuddsordningen fra Bufdir skal være et virkemiddel for å bedre mulighetene for at flere barn og ungdom skal få delta på viktige sosiale arenaer, som ferie- og fritidsaktiviteter, uavhengig av foreldrenes inntekt og sosiale situasjon. Meløy kommunes egen satsing UNG MESTRING har fått 100.000 kroner fra Bufdir, mens Meløy Bibliotek har fått 50.000 kroner til etableringen av aktivitetsverkstedet Maker Space. Ørnes skytterlags planlagte lånesentral for utstyr har fått 40.000 kroner.

Se film Fjellsportuka 2017